Huld Design Award 2023 -kilpailun voittajat Heikki-Veikko Lämsä, Emil Aukusti Mäenpää ja Markus Salmi, käsissään palkintoruusut ja -todistukset. Kuva: Huld Oy.
Huld Design Award 2023 -kilpailun voittajat Heikki-Veikko Lämsä, Emil Aukusti Mäenpää ja Markus Salmi. Kuva: Huld Oy.

Teollisen muotoilun opiskelijoille voitto ja kunniamaininta Huld Design Award 2023 -kilpailussa

9.6.2023

Lapin yliopistossa teollista muotoilua opiskelevat Heikki-Veikko Lämsä, Emil Aukusti Mäenpää ja Markus Salmi ovat voittaneet ehdotuksellaan "Latu" suunnittelu- ja teknologiatoimisto Huldin ja hissiyhtiö Kone Oyj:n yhteistyössä järjestämän suunnittelukilpailun. Lisäksi kunniamaininnan sai teollisen muotoilun opiskelija Hanna Härkönen.

Lapin yliopistossa teollista muotoilua opiskelevat Heikki-Veikko Lämsä, Emil Aukusti Mäenpää ja Markus Salmi voittivat ehdotuksellaan "Latu" suunnittelu- ja teknologiatoimisto Huldin ja hissiyhtiö Kone Oyj:n yhteistyössä järjestämän suunnittelukilpailun Huld Design Awardin.

Latu on navigointipalvelu suuriin rakennuksiin, kuten kauppakeskuksiin ja lentokentille. Se näyttää käyttäjälle nopeimman reitin sekä ohjaa mm. hissejä, liukuportaita ja automaattiovia. Palvelussa on myös hallintapuoli, joka tarjoaa dataa ja auttaa ohjailemaan ihmisvirtoja.

Lisäksi teollisen muotoilun opiskelija Hanna Härkönen sai kilpailussa kunniamaininnan ehdotuksestaan "Beyond Cool Park". Beyond Cool Park -konsepti tarjoaa mahdollisuuden liukua hissiavusteisesti tasaisella, liukkaalla pinnalla. Liukumisen välineet voi käyttäjä valita itse: liukua voi esimerkiksi lumilaudalla tai vaihtoehtoisesti vaikka pyörätuolilla. Konsepti esittelee saavutettavan ja urbaanin tavan osallistua ja harrastaa.

Huld Design Award -kilpailun tavoitteena on löytää uusia tuote- tai palveluideoita, jotka keskittyvät käyttäjiin ja heidän tarpeisiinsa. Kilpailu on suunnattu muotoilualan opiskelijoille. Tänä vuonna kilpailu järjestettiin kutsukilpailuna kaikille Suomen muotoilukouluille ja teemana oli jokapäiväisen arjen helpottaminen. Lapin yliopistolla kilpailu järjestettiin osana teollisen muotoilun syventävää projektia ja sen ohjauksesta vastasi yliopistonlehtori Heikki Tuisku.

Lisätietoja:

Teollisen muotoilun yliopistonlehtori Heikki Tuisku, p. 040 484 4272, etunimi.sukunimi (at) ulapland.fi
Kilpailusta Huld Oy:n sivuilla