Kuvassa Markku Vieru.

Tourism Economics -tiedelehden parhaan julkaisun palkinto professori Vierulle

15.12.2022

Matkailutalouden tieteellinen Tourism Economics -aikakausilehti palkitsi Lapin yliopiston professori Markku Vierun ja professori Martin Falkin (University of South-Eastern Norway) vuoden 2022 parhaasta tutkimusjulkaisusta.

Palkinto myönnettiin Vierun ja Falkin vuonna 2021 julkaistulle tutkimukselle Short-term hotel room price effects of sporting events, jossa tarkastellaan talvimatkailutapahtumien synnyttämiä vaikutuksia lähialueen hotellien huonehintoihin todellisen havaintoaineiston pohjalta, käsittäen yli 220 000 päivittäistä hintahavaintoa. Artikkelia kiiteltiin sen omaperäisyydestä, argumentoinnin johdonmukaisuudesta ja täsmällisyydestä sekä tieteellisestä lisäarvosta. 

– Tämä on hieno tunnustus tutkimustyömme laadusta ja ennen kaikkea sen ainutlaatuisuudesta ja vaikuttavuudesta. Olemme kyenneet vastaamaan kasvavaan kiinnostukseen Lapin matkailua ja kvantitatiivisten aineistojen hyödyntämistä kohtaan, Markku Vieru ja Martin Falk kertovat.

Tutkimusaineisto koostuu kahdeksasta vuotuisesta urheilutapahtumasta, jotka järjestettiin vuosina 2011-2015 Suomen Lapissa. Tulosten mukaan hotellihuoneiden hinnat nousivat keskimäärin 14 % tapahtuman aikana, kun varaus- ja asiakaskohtaiset tekijät vakioitiin. Eri urheilutapahtumien hintavaikutuksissa on suuria eroja. Hintavaikutukset olivat kuitenkin hyvin lyhytkestoisia.

Tourism Economics -aikakausilehteä kustantaa SAGE Publishing. Artikkeli on vapaasti luettavissa Google Scholar –hakukoneen tai lehden kotisivujen journals.sagepub.com/home/TEU kautta.

Thea Sinclair Award for Journal Article Excellence -palkitut vuosilta 2016-2022 SAGE Publishing -verkkosivuilla  

Lisätietoja

Professori Markku Vieru
markku.vieru(at)ulapland.fi
040 037 7641