uutiskuva_3.jpg

YTT Sanna Kopralle Suomen Akatemian tutkijatohtorirahoitus

4.5.2018

Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta on myöntänyt kolmivuotisen rahoituksen YTT Sanna Kopralle.

Kopran tutkimus käsittelee Kiinan nousua ja normatiivista muutosta arktisella alueella. Kiinan rooli arktisella alueella on kasvanut viime aikoina ja mitä todennäköisimmin Kiinan nousu suurvalta-asemaan muuttaa kansainvälisen yhteisön normeja niin globaalisti kuin alueellisesti myös arktisella alueella. Tutkimuksessa analysoidaan poliittisia puheita, strategioita ja muita virallisia dokumentteja sekä media- ja haastatteluaineistoa selvittääkseen, kuinka Kiinan nousu mahdollisesti muuttaa prosesseja, joissa vastuukäsityksiä määritellään ja toteutetaan arktisella alueella.

Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta myönsi rahoituksen 30 tutkijatohtorille. Syyskuun 2017 haussa arvioitiin 260 tutkijatohtorihakemusta. Hakemukset arvioidaan kansainvälisellä vertaisarvioinnilla pääsääntöisesti asiantuntijapaneeleissa, jotka muodostuvat kunkin tieteenalan kansainvälisistä tutkijoista.

Rahoitus¬päätösten tärkeimmät kriteerit olivat Suomen Akatemian rahoitusperiaatteiden mukaan tutkimussuunnitelman korkea tieteellinen laatu ja hakijan pätevyys. Kulttuurin ja yhteiskunnan toimikunta huomioi rahoituspäätöksissään erityisesti sellaiset tutkijatohtorihakijat, joiden tutkimussuunnitelmassa korkea laatu yhdistyi vahvaan akateemiseen ja yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen tai tieteen uudistumiseen.

Lisätietoja

tiedeasiantuntija Siru Oksa, p. 029 533 5125, etunimi.sukunimi(at)aka.fi
tiedeasiantuntija Päivi Pihlaja, p. 029 533 5016, etunimi.sukunimi(at)aka.fi
tiedeasiantuntija Jussi Varkemaa, p. 029 533 5140, etunimi.sukunimi(at)aka.fi
Rahoituspäätökset
Kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunnan rahoituspäätösten kriteerit ja linjaukset