• Weboodi
  • Owa
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • MoodleBookmark and Share

  

Vapauden rajat

Lapin yliopiston tämän vuoden Tieteen päivien ohjelma rakentuu ”Vapauden rajat” -teeman ympärille. Teemaa lähestytään sekä yksityiskohtiin syventyen että suuria kokonaisuuksia hahmotellen.

Syyskuussa yliopistolla järjestettävien Tieteen päivien luennoissa ja paneeleissa käsitellään muiden muassa sananvapautta, tieteen vapautta, kummia kokemuksia voimavarana, ihmisen muokkaamista lääketieteellisesti, vapauskäsityksen muuttumista vuosien saatossa sekä lääketieteen ja taiteen rajoja.  

Tieteen päivät on suurelle yleisölle suunnattu, eri tieteenaloja luotaava tapahtuma, jossa eri alojen asiantuntijat keskustelevat ja väittelevät tieteen ja taiteen ajankohtaisista virtauksista. Kaikkiaan Rovaniemen päivillä esiintyy lähes kolmekymmentä maamme johtavaa tieteen ja taiteen asiantuntijaa.

Tieteen päivien yhteydessä järjestetään myös nuorten tiedepäivä perjantaina 8.9.2017.  Tiedepäivän aikana parisataa lukiolaista tutustuu yhteiskuntasimulaattoriin ja roolipeliin maailmankaupasta. Lisäksi tieteen asiantuntijat vierailevat päivän aikana Lyseonpuiston lukiossa.  

Tieteen päivät on valtakunnallinen tapahtuma, joka järjestetään joka toinen vuosi seitsemällä eri paikkakunnalla. Rovaniemellä tapahtuma järjestetään neljännen kerran. Tieteen päiviä järjestävät Tieteellisten seurain valtuuskunta, Suomen Kulttuurirahasto, Suomalainen Tiedeakatemia, Finska Vetenskaps-Societeten – Suomen Tiedeseura, Teknillisten Tieteiden Akatemia ja Svenska Tekniska Vetenskapsakademien i Finland. Tieteen päiviä tukevat Suomen Kulttuurirahasto ja Tieteen tiedotus ry. Tänä vuonna Tieteen päivien teemana on vapaus.

Rovaniemen Tieteen päivät -tapahtuma on kaikille avoin, ja se järjestetään 8.–9. syyskuuta 2017. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Tieteen päivien juontajana toimii yliopisto-opettaja Laura Tiitinen.

Tervetuloa!

 Tieteenpaivat logo.jpg SKR_logo_web.gif  Tieteen-tiedotus-logo.jpg  cafe koti.jpg Rovaniemi-viikon kuva 1.jpg
                       


                                     

 

 

 

 

  

Lisätietoja:

Olli Tiuraniemi
Viestintäpäällikkö
p. 0400 695 418
olli.tiuraniemi(at)ulapland.fi

Johan-Eerik Kukko
Markkinointi- ja viestintäkoordinaattori
p. 040 484 4416
johan-eerik.kukko(at)ulapland.fi


Tykkää, seuraa, jaa ja kommentoi:

facebook-logo.jpg
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK