Totuuden jälkeinen aika

Paikka: Fellman-sali
Päivä: Perjantai 6.9.
Aika: 10.15 - 12.00

Dosentti Paul-Erik Korvela (Jyväskylän yliopisto): Jos nyt on totuuden jälkeinen aika, milloin oli totuuden aika? Politiikan ja totuuden suhteesta.

Dosentti Maria Mäkelä (Tampereen yliopisto): "Tämä liikuttava tarina on niin monella tapaa tosi!” – tarinallisuuden vaarat sosiaalisessa mediassa

Valtio-opin dosentti Paul-Erik Korvela suhteuttaa keskustelua ”totuuden jälkeisestä ajasta” politiikan historiaan ja tarkastelee samalla politiikan ja totuuden suhdetta. Väite totuuden jälkeisestä ajasta on itsessään totuudenjälkeinen, kokemus jostakin muutoksesta ja siirtymisestä uuteen aikakauteen. Politiikan tutkimus kuitenkin selvästi osoittaa, että samoja piirteitä on ollut politiikassa läsnä ennenkin.

Kertomuksen vaarat -projektin johtaja Maria Mäkelä kertoo luennollaan, miten tekaistuistakin tarinoista voi tulla somessa ”totta”, jos niihin on helppo samastua ja ne tarjoavat moraalisen opetuksen helpossa paketissa. Viidentoista minuutin mittaisten luentojen jälkeen on varattu kymmenen minuuttia keskustelulle.