KOKEILE – Käsityön koulutuspolku (5 op), aikataulu avoin

15.5.2023 0:00–31.12.2023 0:00

Logo: Opetushallitus rahoittaa hanketta

Keskeiset sisällöt ja toteuttamistapa:

Koulutuksen tavoitteena on mentoroida osallistujien uuden käsityön osaamista (constuctive friction, esim. Vermunt & Verloop, 1999) ja tukea monimateriaalisten opetuskokeilujen verkostoitumista. Koulutus koostuu kahdesta osiosta: 1. Pedagogiset mallit ja kehittämisprojektien viitekehys käsityössä (2 op) ja 2. Monimateriaaliset käsityöprojektit (3 op).

Sisällöt mm: Käsityön sisällöt, menetelmät ja välineet; Projektioppiminen; Suunnittelu- ja laaja-alainen osaaminen käsityössä; Suunnitteluprosessi ja sen ohjaaminen; Tiedonhankinta ja 3D-suunnittelu; Uuden käsityöopettajuuden kehittäminen; Monimateriaaliset käsityöprojektit.

Koulutus sisältää yhteisiä verkko-osioita (webinaarit, Livestreamit, virtuaalitapahtumat, ryhmätyöskentely, yht. 30 h) sekä oppimistehtäviä. Koulutuspolku rakentuu projektioppimisen menetelmille ja työtavoille.

Kohderyhmä: Perusopetuksen henkilöstö

Aikataulu: Avoin

Kouluttajat:
-Miia Hast (KT), Lapin yliopisto, KTK, käsityön opettajankouluttajana vuodesta 2002. Väitöskirja liittyy vuoden 2004 käsityön OPS uudistukseen. Tuottanut eLappi-hankkeen myötä julkaisun taito- ja taideaineiden etäopetuksen tueksi sekä toiminut monipuolisissa asiantuntijatehtävissä eri hankkeissa. Keväällä 2021 kouluttaa perusopetuksen henkilöstöä käsityön uusiin arviointikriteereihin liittyen (Kaaro-verkosto: Kehitetään arviointia yhdessä -hanke).
-Miia Collanus, Tampereen yliopisto, yliopisto-opettaja, käsityötiede, alana tekstiilityö. Opettajankouluttajana vuodesta 2003. Tekee väitöskirjaa. Keskeisiä osaamisalueita kestävä käsityö ja yhteisöllisyys

Kustannukset:
Koulutus on Opetushallituksen kustantamaa ja opetuksen osalta maksutonta, muista kuluista osallistujat vastaavat itse.

Haku: Koulutuksen toteutus siirtyy. Ilmoittautuminen avautuu myöhemmin.

Lisätiedot:
Koulutuspäällikkö Annika Tuomisto P. 040 484 4121