Koulutuskalenteri

Kuvituskuva värikkitä lehtiä, Opetushallituksen logo, Opetushallitus rahoittaa

Lähiympäristöstä oppimisympäristöksi 3 op

3.10.2020 9:00–23.10.2020 0:00

Opetushallituksen rahoittamaa, osallistujille maksutonta täydennyskoulutusta.

Koulutuksen tavoitteet:

Koulutus käsittelee ympäristökasvatusta VASU:n mukaisesti kolmella tasolla: oppiminen ympäristössä, oppiminen ympäristöstä sekä toimiminen ympäristön puolesta. Koulutukseen sisältyy kaksi työpajatyyppistä lähiopetuspäivää, joiden aikana pohditaan yhdessä, mitä oman vaka-yksikön lähiympäristö tarjoaa oppimisympäristönäkökulmasta ja miten oppimista voisi viedä fyysisten seinien ulkopuolelle.

Koulutus perehdyttää luonto- ja ympäristökasvatuksen perusteisiin ja menetelmiin, luonnon ilmiöiden hyödyntämiseen opetuksessa sekä kestävän kehityksen tematiikkaan ja sen tuomiseen varhaiskasvatuksen sisältöihin. Koulutukseen sisältyy ohjatusti suoritettava opetuskokeilu.

Koulutuksen kohderyhmä:

varhaiskasvatuksen opettajat ja pedagoginen henkilöstö sekä esi- ja alkuopettajat

Koulutuksen toteutus ja aikataulu:

Koulutus sisältää kaksi työpajatyyppistä harjoitus- ja lähiopiskelupäivää Rovaniemellä.

1. Lähipäivä la 3.10.2020, klo 9-15
2. Lähipäivä pe 23.10.2020, klo 9-15

Koulutuksen kouluttaja:

KM, TaM, luokanopettaja, tohtorikoulutettava Pirjo Kuukkanen

Koulutuksen kustannukset:

Koulutusohjelma on opetushallituksen kustantamaa opettajien täydennyskoulutusta ja opetuksen sekä materiaalin osalta maksutonta. Osallistujat vastaavat itse mahdollisista lounas-, matka- ja majoituskuluista sekä tietoliikenneyhteyksiin tai -välineisiin liittyvistä kuluista.

Koulutukseen ilmoittautuminen:

Sitovat ilmoittautumiset sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta 19.9. mennessä. Katso peruutusehdot alta. HUOM! Verkkolomakkeessa on havaittu toimimattomuutta Internet Exploreria käytettäessä, suosittelemme käyttämään Mozillaa tai Cromea.

Peruutusehdot:

Viimeisen ilmoittautumisajankohdan jälkeen peruutettaessa tai kokonaan peruuttamatta jätettäessä perimme 40 prosenttia koulutuksen järjestämiskuluista/opiskelija. Estyneen tilalle voidaan vaihtaa kuluitta toinen henkilö.

Koulutuksen lisätietoja voit tiedustella:

projektikoordinaattori Moona Naakka, p. 044 474 4323, moona.naakka@ulapland.fi

Koulutus on osa ”Varhaiskasvatuksen monipuoliset oppimisympäristöt-koulutusohjelmaa, jonka tavoitteena on kehittää varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen opetushenkilöstön osaamista oppimisympäristöjen monipuolistamisessa ja kehittää näin varhaiskasvatusyksiköiden toimintaympäristöjä ja -kulttuuria. Koulutus perehdyttää ja antaa ideoita laaja-alaisten oppimiskokonaisuuksien rakentamiseen sekä oppimisympäristön laajentamiseen tvt:n ja ympäröivän luonnon avulla. Koulutusohjelmassa toteutetaan kolmeen osioon jaettu täydennyskoulutuskokonaisuus joka on mahdollista suorittaa 9 op kokonaisuutena. Koulutusohjelmaan kuuluvat muut opintojaksot:

Moni- ja laaja-alaiset kokonaisuudetvarhaiskasvatuksessa 3 op
TVT:n hyödyntäminen oppimisympäristöjenmonipuolistamisessa 3 op, (verkossa)