• Weboodi
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle

Matematiikka varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa (2 op)

1.8.2019–31.12.2020 0:00–0:00

Logo: Opetushallitus rahoittaa hanketta

Keskeiset sisällöt ja toteuttamistapa:

Koulutusosiossa syvennetään ohjaajien ja opettajien ymmärrystä pienten lasten matemaattisesta ajattelusta ja sen kehittämisestä. Koulutuksen aikana tutustutaan muun muassa esimatemaattisiin taitoihin ja niiden harjoittamiseen sekä lapsen lukukäsitteen kehittymiseen ja se vahvistamiseen. Lisäksi koulutuksessa tutustutaan miten konkreettisia välineitä, toiminnallisuutta, lasten kokemusmaailmaa ja leikkiä voidaan hyödyntää matemaattisen ajattelun syventämiseksi. Osallistujat kokeilevat jotain koulutuksessa käsiteltyä menetelmää tai materiaalia omassa työssään sekä esittelevät kokeilunsa muille osallistujille. Koulutusosio koostuu kolmesta 4 h tapaamiskerrasta muodostaen yhteensä 12 h kokonaisuuden.

Kohderyhmä: Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen henkilöstö

Aikataulu: Koulutuksen aikataulu tarkentuu myöhemmin. Koulutus järjestetään Lapin yliopistolla.

Kouluttaja: KT Anna-Maija Partanen, Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan matematiikan didaktiikan yliopistonlehtori, Luma-keskus LAPPI johtaja. Anna-Maija Partanen on perehtynyt tutkivaan matematiikan oppimiseen ja tiedekasvatukseen ja hänellä on monipuolinen kokemus matematiikkaan ja luonnontieteisiin liittyvistä koulutuksista ja hankkeista.

Kustannukset: Koulutus on Opetushallituksen kustantamaa ja opetuksen osalta maksutonta, muista kuluista osallistujat vastaavat itse.

Haku:
Ilmoittaudu koulutukseen TÄSTÄ