• Weboodi
Koulutuskalenteri

Matkailualan palvelumuotoiluosaaja -koulutus

19.8.2019–13.1.2020 9:00–15:00

Kiinnostavatko matkailualan kehittämistehtävät? Haluatko oppia kehittämistyön menetelmiä? Lapin yliopisto kouluttaa yhteistyössä Lapin ammattikorkeakoulun ja Lapin TE-palveluiden kanssa matkailualan palvelumuotoiluosaajia matkailualan kehittämistehtäviin. Koulutukseen voi osallistua eri tutkintotaustoilla.

opiskelua_talvi_4.jpg

Koulutus käynnistyy elokuussa 2019. Osallistujat toteuttavat koulutuksen aikana matkailualaan liittyvän työelämälähtöisen kehittämistyön. Kehittämisen kohteeksi valittavaa tuotetta tai palvelua koulutuksen opiskelija kehittää yhteistyössä työpaikan edustajan sekä koulutuksen asiantuntijoiden kanssa. Kehittämistehtävät suunnitellaan yrityksen todellisiin kehittämistarpeisiin. Opiskelijoiden työpanos on yritykselle maksuton.

Koulutuksen tavoitteena on lisätä opiskelijoiden osaamista palveluiden kehittämisessä ja näin edistää heidän työllistymistään matkailualaan liittyvien palveluiden ja tuotteiden kehittäjinä.

Koulutuspäivien pääkieli on suomi, joten riittävä suomenkielentaito on edellytys. Kehittämistyön voi tehdä myös englanniksi, mikäli se vastaa myös yrityksen tarpeita. Koulutuksessa työssäoppiminen ja opinnot toteutuvat saumattomasti rinnakkain.

KOULUTUKSEN TEEMAT
- Työssä oppiminen / palvelumuotoilun kehittämistyö tehdään sisältöpäivien ohella
- Palvelumuotoilun esittely - muotoiluajattelu ja asiakasymmärrys kehittämistyössä
- Esimerkkejä työelämän kehittämistöistä
- Matkailualan palveluiden asiakaslähtöinen kehittäminen ja suunnittelu
- Palvelumuotoilun menetelmät ja työkalut
- Analyysi- ja tutkimustyökalut sekä palvelulaadun arviointitavat
- Palvelun tuotteistaminen ja tuotteistusprosessi
- Koulutuksen yhteenvetotilaisuus

Koulutuspaikka: Rovaniemi. Pääosaan koulutuksen lähipäivistä on mahdollista osallistua myös etänä Rovaniemen ulkopuolelta, ja työssäoppimispaikat voivat olla kaikkialla Lapissa.

Haku ja kesto: Koulutus alkaa 19.8.2019 ja päättyy 13.1.2020. Työssäoppiminen sijoittuu ajalle loka-tammikuu. Lisätietoa koulutukseen hakeutumisesta: www.mol.fi -> Haussa olevat työvoimakoulutukset.

Lisätiedot: kehittämisen asiantuntija Anna Vanhala ja suunnittelija Krista Rautio, Lapin yliopisto, sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi@ulapland.fi

sinco.jpg