Me aarteenvartijat – luonnon monimuotoisuus opetuksessa (2 op)

8.9.2021 0:00–10.11.2021 0:00

WWF Me aarteenvartijat.jpg

Haluatko oppia lisää luonnon monimuotoisuudesta ja miten sitä voisi käsitellä opetuksessa monialaisesti?

Lähde mukaan Me aarteenvartijat – luonnon monimuotoisuus opetuksessa (2 op) -koulutukseen, joka tarjoaa tietoa luonnon monimuotoisuudesta, sen uhkatekijöistä ja suojelusta sekä testattuja malleja ja työkaluja monialaisen ja toiminnallisen ympäristöopetuksen toteuttamiseen.

Koulutus järjestetään kahtena koulutuspäivänä. Ensimmäisenä lähipäivänä keskitytään luonnon monimuotoisuuden käsitteeseen ja harjoitellaan sen havainnointia toiminnallisesti. Toisena lähikoulutuspäivänä perehdytään luonnon monimuotoisuuden suojeluun ja koulun toimiin luonnonkirjon suojelemiseksi. Kehittämistehtävänä lähipäivien välissä osallistujat suunnittelevat ja testaavat monimuotoisuusopetusta oppilasryhmänsä kanssa.

Kohderyhmä: Koulutus on tarkoitettu kaikille esiopettajille ja peruskoulun opettajille, jotka ovat valmiita kokeilemaan ja kehittämään monialaista ympäristöopetusta omassa koulussaan alkavana lukuvuotena. On eduksi, jos samasta koulusta osallistuu kaksi tai useampia opettajia.

Kustannukset: Koulutus on Opetushallituksen kustantamaa ja opetuksen osalta maksutonta, muista kuluista osallistujat vastaavat itse.

181404_oph_rahoittaa_rgb.png

KOULUTUKSEN OHJELMA:

Huom! Jos lähipäiviä ei voida toteuttaa koronaviruksen vuoksi, ne toteutetaan webinaareina aikataulun mukaan.

ETÄLUENTO: MITÄ LUONNON MONIMUOTOISUUS ON?
Videoluento johdatuksena luonnon monimuotoisuuden tilaan ja merkitykseen. Videon reflektointi.

1. KOULUTUSILTAPÄIVÄ: AARTEIDEN ETSIJÄT - MONIMUOTOISUUS YMPÄRILLÄMME
Ke 8.9. klo 12–16 Lapin yliopisto, Rovaniemi, Yliopistonkatu 8, sali F4014 (Taiteiden tiedekunta, F-siipi, 4. krs.)
Miten luonnon monimuotoisuutta voi havainnoida ja tutkia? Työkaluja aiheen käsittelyyn toiminnallisesti ja monialaisesti. Iltapäivään sisältyy ulko-osuus.

VÄLITEHTÄVÄ: LUONNON HAVAINNOINTI OSANA OPETUSTA
Luonnon monimuotoisuuteen liittyviä tehtäviä oppilasryhmän kanssa. Dian tekeminen omasta opetuskokeilusta.

ETÄLUENTO: RATKAISUJA ETSIMÄSSÄ
Videoluento johdatuksena luonnon monimuotoisuuden suojeluun. Videon reflektointi.

2. KOULUTUSILTAPÄIVÄ: AARTEENVARTIJA - YKSI MONIEN PUOLESTA
Ke 10.11. klo 12–16 Lapin yliopisto, Rovaniemi, Yliopistonkatu 8, seminaarisali 103 (Kasvatustieteiden tiedekunta, D-siipi, 1. krs.)
Miten luonnon monimuotoisuutta suojellaan? Entä miten sitä voi suojella koulussa? Eri oppiaineiden näkökulmien syventämistä.

Kouluttajat:
Toiminnanjohtaja Sinikka Kunttu, FEE Suomi
Ympäristökasvatuksen asiantuntija Anna Muotka, WWF Suomi

WWF logo.jpgFEE Suomi.jpg

Haku: Ilmoittaudu mukaan koulutukseen 24.8.2021 mennessä TÄSTÄ

Lisätietoja koulutuksen sisällöistä:
Ympäristökasvatuksen asiantuntija Anna Muotka, P. 050 431 2327, anna.muotka@wwf.fi

Ilmoittautumiseen liittyvät asiat:
Koulutuspäällikkö Katja Norvapalo, P. 040 484 4185, katja.norvapalo@ulapland.fi