Pedagogiset asiakirjat ja erityiset painoalueet perusopetuksessa (4 op)

27.8.2020–24.9.2020 0:00–0:00

Logo: Opetushallitus rahoittaa hanketta

Keskeiset sisällöt ja toteuttamistapa:

Koulutus koostuu kolmesta etäkoulutuspäivästä sekä ennakko- ja välitehtävästä. Työtapoina ovat luennot, keskustelut ja osallistujan omaan työhön linkittyvät tehtävät. Koulutuksen teemoja ovat: Kirjaamisesta käytäntöön: miten asiakirjat ohjaavat opetusta ja ovat olennainen osa opetuksen arkea - Oppilaslähtöinen kirjoittaminen, jossa keskiössä oppilaan vahvuudet sekä oppilaan ja huoltajan osallisuus - Pedagogisten asiakirjojen sisältö ja kirjaamista ohjaavat säädökset - Opetuksen erityiset painoalueet eriyttämisen menetelmänä.

Kohderyhmä: perusopetuksen luokan- ja aineenopettajat sekä erityisopettajat.

Aikataulu:

to 27.8.2020 klo 12-17.30
- Erityiset painoalueet eriyttämisen menetelmänä, kouluttajina Susanna Lähteenmäki ja Riikka Pesonen

ke 9.9.2020 klo 12-17.30
- Pedagoginen dokumentointi ja kirjaaminen - pedagoginen arvio ja oppimissuunnitelma, kouluttajina Pia Kvist ja Riikka Pesonen

to 24.9.2020 klo 12-17.30
- Pedagoginen dokumentointi ja kirjaaminen - pedagoginen selvitys, erityisen tuen päätös ja HOJKS, kouluttajina Minna Vuolukka ja Riikka Pesonen

Kouluttajat: Kouluttajina toimivat oppimis- ja ohjauskeskus Valteri, Tervaväylän asiantuntijat ohjaava opettaja Minna Vuolukka, ohjaava opettaja Pia Kvist, ohjaava opettaja Susanna Lähteenmäki ja konsultoiva ohjaaja Riikka Pesonen.

Kustannukset: Koulutus on Opetushallituksen kustantamaa ja opetuksen osalta maksutonta, muista kuluista osallistujat vastaavat itse.

Lisätiedot:
Koulutuspäällikkö Katja Norvapalo P. 040 484 4185