Koulutus- ja tapahtumakalenteri
 
Opetushallitus rahoittaa hanketta, logo

Vastuullisesti ja turvallisesti verkossa 2 op

11.4.2023 9:00–11.5.2023 16:00


Opetushallituksen rahoittamaa, osallistujille maksutonta täydennyskoulusta perusopetukselle

Koulutuksen tavoitteet

Koulutus perehdyttää vastuulliseen ja turvalliseen verkkopedagogiikkaan. Koulutuksessa tutustutaan oppilaiden digitaaliseen maailmaan ja osallistujat saavat valmiuksia ja työkaluja ohjata oppilaita toimimaan turvallisesti digiympäristöissä. 
Koulutus perehdyttää vastuulliseen verkkokäyttäytymiseen myös opetuksen näkökulmasta: osallistujat tutustuvat digitaalisen sisällöntuotannon sekä digisisältöjen käyttämisen perusperiaatteisiin kuten medioiden käyttölupiin, tekijänoikeuksiin (ml. CC-lisenssijärjestelmä), avointen materiaalien hyödyntämiseen ja oppilaiden ohjaamiseen näissä.

Koulutus tarjoaa osallistujille asiantuntijuutta ja käytännön osaamista turvallisesta toiminnasta digiympäristössä, jota he voivat hyödyntää omassa toiminnassaan sekä ohjatessaan oppilaita.

 

Kohderyhmä:

Esi- ja perusopetuksen sekä toisen asteen opetus- ja ohjaushenkilöstö sekä oppilaitosjohto.

Koulutus on OPH:n rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta ja tarkoitettu työsuhteessa oleville peruskoulun, varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, ammatillisen opetuksen ja lukio-opetuksen kasvatus- ja ohjaus sekä opetushenkilöstölle.

Koulutuksen toteutus ja aikataulu:

Koulutus sisältää 3 kahden tunnin webinaaria Zoom- alustalla (tallennetaan) ja lyhyitä videotallennemateriaaleja, pieniä oppimistehtäviä sekä kirjallista materiaalia, johon perehdytään itsenäisesti. Koulutus toteutetaan kokonaisuudessaan verkossa. Webinaareihin kannustetaan osallistumaan reaaliajassa, mutta luentojen tallentamisen johdosta kurssisuoritukset voi tehdä itselle sopivassa ajankohdassa. Kurssisuoritukset tulee olla tehtynä viimeistään 16.6.2023.

Webinaarien ajankohdat:

Ti 11.4 klo 14-16
Ke 26.4 klo 14-16
To 11.5 klo 14-16

Kouluttaja:

KM, AmO Matleena Laakso, TAMK / freelancer-kouluttaja. Matleena on työskennellyt pitkään verkkopedagogiikan parissa, ja hän on kokenut täydennyskouluttaja ja kehittäjä.

Kustannukset:

Koulutus on opetushallituksen kustantamaa opettajien täydennyskoulutusta ja opetuksen sekä materiaalin osalta maksutonta.

Ilmoittautuminen:

 

Koulutus on TÄYNNÄ.

Voit ilmoittautua varasijalle sähköisellä ilmoittautumislomakkeella koulutukseen aloitukseen (11.4.) saakka. Olemme yhteydessä mikäli paikkoja vapautuu. Koulutuspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Perumisehdot:

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Mikäli kuitenkin joudut perumaan ilmoittautumisesi, teethän sen ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Mahdollisista perumisista tulee ilmoittaa sähköpostilla koulutuksen koordinaattorille (mira.karvo@ulapland.fi)

Lisätietoja koulutusohjelmasta voit tiedustella:

suunnittelija Mira Karvo, p. 040 671 3964, mira.karvo@ulapland.fi

Koulutus on osa "Turvallisesti, tutkivasti ja yhteisöllisesti verkossa" -koulutuskokonaisuutta. Koulutuskokonaisuuteen kuuluvat muut koulutusosiot:
Tutkiva oppiminen ja avoimet oppimateriaalit 2 op
Vuorovaikutus ja kodin kanssa viestiminen digitaalisilla alustoilla 2 op