Uutiset 2024
Rakennuksen julkisivu, jossa toimii Suomen Washingtonin suurlähetystö.
Arctic Spirit -tapahtumat järjestetään helmikuun puolivälissä Ottawassa sekä Suomen Washingtonin-suurlähetystössä (kuvassa). Kuva: Markku Heikkilä.

Arctic Spirit -tapahtumat Ottawassa ja Washingtonissa

6.2.2024

Suomen johtava arktinen tapahtuma, Lapin yliopiston Arktisen keskuksen järjestämä Rovaniemi Arctic Spirit -konferenssi ottaa merkittävän uuden kansainvälisen askeleen Pohjois-Amerikkaan.

Helmikuun puolivälissä järjestetään yhdessä Suomen suurlähetystöjen kanssa Arctic Spirit -kutsutapahtumat Kanadan pääkaupungissa Ottawassa ja Yhdysvaltain pääkaupungissa Washington DC:ssa.

Molemmissa tapahtumissa tuodaan Suomea esiin arktisena maana ja keskustellaan arktisen alueen ajankohtaisesta tilanteesta. Asiantuntijapaneelit keskittyvät arktiseen geopolitiikkaan ja arktisen alueen toimivuuteen, kuten turismiin ja vihreään siirtymään.

Lapin yliopiston kansainvälisten asioiden johtaja Mari-Anna Suurmunne on tyytyväinen, että Lapin yliopisto ja sen Arktinen keskus pääsevät ääneen, kun Suomen arktisesta profiilista keskustellaan Pohjois-Amerikassa.

– Samalla vahvistamme myös omaa profiiliamme arktisena tutkimusyliopistona ja mielenkiintoisena kumppanina kanadalaisille ja yhdysvaltalaisille yliopistoille.

Suomalaiset puhujat tulevat Arktisen keskuksen ja Lapin yliopiston piiristä, Washingtonissa on mukana myös Ulkopoliittinen instituutti. Lisäksi mukana on Suomen suurlähetystöjen kutsumina johtavia kanadalaisia ja amerikkalaisia asiantuntijoita.

– Tämä on todella merkittävä ja nykyiseen maailmanaikaan sopiva avaus Arktisen keskuksen ja koko Lapin yliopiston näkyvyydelle ja yhteistyölle Kanadassa ja Yhdysvalloissa, sanoo Arktisen keskuksen johtaja Johanna Ikävalko

Rovaniemi Arctic Spirit -konferensseille tapahtumat avaavat uuden ulottuvuuden. 

– Arctic Spirit -brändin alla voimme tarjota laadukasta, ajankohtaista ja kohdennettua arktista keskustelua ja korostaa Suomea arktisena maana yhdessä suurlähetystöjen kanssa Kanadassa ja Yhdysvalloissa, jotka ovat Suomen keskeisiä arktisia kumppaneita, sanoo konferensseja vetävä Markku Heikkilä, Arktisen keskuksen tiedeviestinnän päällikkö.

Kutsuvierastapahtumat pidetään Ottawassa 13. helmikuuta ja Washington DC:ssa 15. helmikuuta.

Lisätietoja:

Johanna Ikävalko
Lapin yliopiston Arktinen keskus
johanna.ikavalko(at)ulapland.fi
0400 291066

Mari-Anna Suurmunne
Lapin yliopisto
Mari-Anna.Suurmunne(at)ulapland.fi
040 184 3052

Markku Heikkilä 
Lapin yliopiston Arktinen keskus
markku.heikkila(at)ulapland.fi
040 4844300