Kasvatustieteiden tiedekunnan uutiset
Rivissä tohtorihattuja.

Kahdeksan yliopiston yhteinen tohtoriopintotarjotin on avattu

20.4.2023

Suomalaiset yliopistot ovat tiivistäneet yhteistyötään tohtorikoulutuksessa. Helmikuussa kahdeksan yliopistoa avasivat yhteisen tohtoriopintotarjottimen, jossa Lapin yliopistolta on tarjolla kaksi kurssia.

Tohtoriopintotarjottimen kurssit ovat avoinna verkostoon kuuluvien yliopistojen väitöskirjatutkijoille. Verkostoon kuuluvat Lapin yliopiston ohella Aalto-yliopisto, Jyväskylän yliopisto, LUT-yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Åbo Akademi ja verkostoa myös koordinoiva Itä-Suomen yliopisto.

Mukana on yhteensä 39 eri alojen kurssia, joihin kuuluu sekä tieteenalakohtaisia opintojaksoja että väitöstutkimuksen tekemiseen liittyviä sisältöjä.

Lapin yliopisto on avannut tarjottimelle kaksi englanninkielistä kurssia, jotka antavat muiden yliopistojen tohtoriopiskelijoille mahdollisuuden tutustua kahteen yliopiston erityisosaamisen alueeseen – arktisuuteen ja muotoiluun.

– Meillä on poikkeuksellisen vahvaa arktisten asioiden erityisosaamista kaikissa neljässä tohtorikoulutusta tarjoavassa tiedekunnassa: kasvatusalalla, oikeustieteissä, taidealalla ja yhteiskuntatieteissä. Olen erityisen iloinen siitä, että voimme tarjota osaamistamme myös laajemmin tutkijoiden ja tutkimusyhteisön käyttöön, kertoo Lapin yliopiston tutkimusvararehtori Soili Nystén-Haarala.

– Samalla palvelumuotoilun kurssi on hieno muistutus siitä, että olemme sekä tiede- että taideyliopisto, Nystén-Haarala jatkaa.

Haku kursseille tapahtuu yliopistokohtaisesti. Opiskelija voi valita kurssitarjottimelta yhden tai useamman kurssin mielenkiintonsa mukaan. Useimpiin opintojaksoihin voi osallistua etänä tai verkon kautta. Opintoja on suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tutustu tarkemmin tohtoriopintotarjottimeen https://www.doctoralcourses.fi/