Uratarinoita
 
Kide_1_2022_alumni_01.jpg

Kasvot Naantalin kansainvälisen matkailun takana

4.4.2022

Naantalin vanhassa kaupungissa, idyllisen puutalon uumenissa, työskentelee matkailualumni Joonas Äkäslompolo. Hän kertoo olleensa onnekas siinä, että on aina työllistynyt alalle.

Kokemusta on kertynyt etelän ja pohjoisen sesongeista, alkaen opastöistä aina erilaisiin asiantuntijatehtäviin. Nyt Äkäslompolon vastuulla on Naantalin kansainvälinen myynti, markkinointi ja saaristomatkailun kehittäminen yhdessä kumppaneiden kanssa. Oman kotiseudun edustaminen on palkitsevaa.

– Parasta on, kun saan kansainvälisen matkanjärjestäjän ottamaan Naantalin ja saariston kohteekseen. Ja kun yhteistyön alettua hän kertoo, että ylitimme kaikki odotukset. Meillä on paljon kansainvälisesti käyttämätöntä potentiaalia.

Kide_1_2022_alumni_02.jpg

Äkäslompolon työ rakentuu verkostoille. Alueellisesti Naantali on osa laajempaa Finnish Archipelago -suuraluetta, ja kansallista yhteistyötä tehdään paikallisten visit-organisaatioiden ja Visit Finlandin kanssa. Osa ammattilaisverkostoista on muodostunut jo aiemmin.

– Meitä matkailualumneja löytyy halki Suomen, lähes kaikista matkailun tärkeistä organisaatioista. Tutut kasvot ilahduttavat aina.

Rovaniemen ja Lapin tarjoamat puitteet matkailututkimuksen opiskelemiselle tiivistyvät yhteen sanaan: ainutlaatuiset.

– Opiskelimme, tutkimme ja kehitimme vastuullista matkailua siellä, missä tapahtuu. Oppiaineessa tehty laaja yritysyhteistyö ja erilaiset kenttätutkimuskurssit veivät mukanaan. Rovaniemi on kuin monipuolinen matkailun tutkimuslaboratorio.

Työskentely tuotekehityksessä on sytyttänyt yrittäjäkipinän. Saariston matkailijamäärät ovat nousussa, ja Äkäslompolo seuraa kehitystä aitiopaikalta.

– Haluan lähivuosina tuoda oman asiantuntemukseni – ja ennen kaikkea intohimoni – saariston matkailun kehittämiseen uudenlaisen tuotteen kautta, mikä se sitten onkaan.

Luvassa on siis sydämellä suunniteltua vastuullista matkailutoimintaa, ehkä majoitukseen ja elämystuotantoon liittyen. Tervetuloa tutustumaan!

Kide_1_2022_alumni_03.jpg

Joonas Äkäslompolo

Visit Naantalin kansainvälinen myynti ja tuotekehitys

  • Valmistui matkailututkimuksen maisteriksi Lapin yliopistosta vuonna 2017
  • Harrastaa snookeria, luonnossa liikkumista ja matkailua
  • Hiihtokaudella tuttu näky puolisonsa kotiseudun hiihtoladuilla, Ylläksen Äkäslompolossa

Teksti: Jaana Ojuva
Kuvat: Joonas Äkäslompolon kortiarkisto