Kasvatustieteiden tiedekunnan uutiset
 
Lapset iloisena rakettikerhossa.

Lapin StarT-festarit 20.–21.4.2022: etäohjattuja työpajoja lapsille ja nuorille

13.4.2022

Kuinka Riggu riekonpoika pysyy lämpimänä kylmänä talviyönä? Kuinka saat itse askartelemasi avaruusolion leijumaan ilmassa sähköisten voimien avulla? Entä miltä kuulostaisi oppia ripaus saamelaista käsityötä ja punoa ystävännauha pärkisen tapaan? Lapin StarT-festarit innostavat lapsia ja nuoria mukaan etäohjattuihin työpajoihin, joissa perehdytään kieliin, taiteeseen, käsityöhön ja LUMA-aiheisiin (matematiikka, ympäristöoppi, luonnontieteet ja teknologia).

Lapin StarT -festarit tarjoavat lapsille ja nuorille etäohjattuja työpajoja. Opettajat voivat varata työpajoja oppilasryhmilleen 28.3.–14.4.2022 välisenä aikana. Hauskat, etäohjatut tieteelliset ja taiteelliset pajat on suunnattu eri-ikäisille oppijoille varhaiskasvatuksesta perusopetuksen yläluokille.

– Festareiden myötä haluamme tuoda oppimisen iloa ja yhdessä tekemisen tunnelmaa kouluihin ja päiväkoteihin. Lapset ja nuoret ympäri Suomen pääsevät opettajineen mukaan pohjoisten korkeakoulujemme, Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun, tieteen ja taiteen tekemiseen, kertoo Pekka Muotka, LUMA-keskus Lapin koordinaattori.

Opettaja ilmoittautuu ryhmänsä kanssa työpajaan, järjestelee tarvittavat materiaalit ja välineet luokkaan ja ottaa sovittuna aikana yhteyden työpajan etäohjaajaan. Työpajoissa lapset ja nuoret saavat yhdessä kokeilla, rakentaa, tehdä taidetta ja ratkaista ongelmia. Kaikilla oppilasryhmillä on yhtäläiset mahdollisuudet ilmoittautua ja osallistua tapahtumaan!

Lapset ja nuoret loistavat tähtinä StarTeameissä

Festareilla esitellään myös lappilaisten lasten ja nuorten omia StarT-ohjelmaan tuotettuja monialaisia projekteja, joista parhaat palkitaan. Projekteissa oppilaat esittelevät tiiminsä osaamista ja ovat omien projektiensa tähtiä. Monialaisissa projekteissa hyödynnetään useiden eri oppiaineiden näkökulmia kokonaisuuden toteuttamisessa. Yleisö voi äänestää mielestään parasta projektia.

Valtakunnallisen StarT -yhteistyön tavoitteena on nostaa esille lasten ja nuorten monialaisten projektien tuloksia. Lapin StarT-festareiden lisäksi oppilaiden tekemiä oppimisprojekteja on erikseen mukana kansallisessa ja kansainvälisessä StarT-ohjelmassa.

Järjestäjät

StarT-tiedefestarin järjestävät Lapin yliopiston LUMA-keskus Lappi ja LUC-konsernin lasten ja nuorten yliopisto yhteistyössä LUMA-keskus Suomi -verkoston StarT -toiminnan, Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan, Lapin yliopiston kielikeskuksen, Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan sekä Lapin ammattikorkeakoulun tieto- ja viestintäteknologian koulutusohjelman kanssa. Työpajojen ohjaajina toimivat Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun opettajat ja opiskelijat.

Tule mukaan!

StarT-festarit järjestetään 20.–21.4.2022 osoitteessa www.ulapland.fi/lapinstart2022. Opettajille työpajoihin ilmoittautuminen on auki 14.4.2022 asti.

Lisätietoja:

Pekka Muotka, yliopisto-opettaja ja LUMA-keskus Lapin koordinaattori
pekka.muotka(at)ulapland.fi
puh. 044 474 4341.
https://start.luma.fi/