Oikeustieteiden tiedekunnan uutiset
Neljä ihmistä istuvat penkkirivillä katsoen kannettavaa.

Lapin yliopiston palkalliset tohtorikoulutuspaikat kiinnostivat laajasti

15.2.2022

Lapin yliopistossa oli vuodenvaihteessa haettavana neljä palkallista tohtorikoulutuspaikkaa väitöstutkimuksen tekijöille. Reilu vuosi sitten käynnistyneen tohtoriohjelman ”Arktisuus muuttuvassa maailmassa” palkkapaikkahaku on nyt toinen avoin haku. Valinnat tehdään maaliskuussa.

Haku tohtorikoulutuspaikkoihin päättyi 14.1.2022 kello 13.00, johon mennessä hakemuksia saapui yhteensä 66 kappaletta. Hakuajan jälkeen saapuneita hakemuksia ei oteta käsittelyyn. Hakijoita oli sekä Suomesta että ulkomailta.

Haettavat paikat kiinnittyvät monitieteiseen tohtorikoulutuksen suuntautumisvaihtoehtoon ”Arktisuus muuttuvassa maailmassa”.

– Vielä melko uusi monitieteinen tohtoriohjelmamme kiinnittyy Lapin korkeakoulukonsernin yhteiseen strategiaan. Tohtoriohjelma on käynnistynyt hyvin, ja on hienoa, että myös toisella palkkapaikkojen hakukierroksella se on herättänyt laajaa kiinnostusta. Myös tällä kertaa olemme markkinoineet tehtäviä aktiivisesti kansainvälisillä tutkijoille suunnatuilla rekrytointialustoilla, kertoo Lapin yliopiston tutkimusvararehtori Osmo Rätti.

Hakijoita oli kaikille tieteenaloille yliopiston neljään tiedekuntaan: kasvatusalalle, oikeustieteisiin, taidealalle ja yhteiskuntatieteisiin. Vuosittain Lapin yliopistosta valmistuu noin 30 tohtoria.

– Kun palkkapaikkoja väitöstutkimusta varten on tarjolla, kilpailu on kovaa. Valintatoimikunnalla on edessään kiinnostava tehtävä, sillä hyviin hakemuksiin on tyypillisesti panostettu, jatkaa Rätti.

Tohtoriohjelmiin jatko-opiskeluoikeutta haetaan kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Kevään haku on 8.2.–1.3.2022.

Monitieteinen tohtoriohjelma ”Arktisuus muuttuvassa maailmassa – The Arctic in a Changing World”

Lapin yliopiston väitöskirjatutkijat voivat valita joko tieteenalalähtöisen tohtoroitumispolun tai monitieteisen, temaattisen tohtoriohjelman. Monitieteinen tohtoriohjelma ”Arktisuus muuttuvassa maailmassa – The Arctic in a Changing World” sisältää teemoja yliopiston kaikilta tiede- ja taideloilta. Ohjelman mukainen erikoistuminen tapahtuu erillisen 20 opintopisteen temaattisen kokonaisuuden ja väitöskirjatutkijan oman tutkimusaiheen myötä. Tohtoriohjelmista valmistutaan taiteen, hallintotieteiden, yhteiskuntatieteiden, oikeustieteiden, kasvatusalan tai filosofian tohtoriksi.

Tohtoriohjelman verkkosivu: www.ulapland.fi/arcticdp

Hakijoille suunnattu verkkosivu: www.ulapland.fi/tohtorihaku

Lisätietoja:

Osmo Rätti, tutkimusvararehtori, tutkijakoulun johtaja
osmo.ratti(at)ulapland.fi

Juha Himanka, tohtoriohjelman johtoryhmän puheenjohtaja
juha.himanka(at)ulapland.fi