Uutiset 2023
bodyandtime_paakuva.jpg

Liikettä piirtämässä – Body and time

25.1.2023

Taiteiden tiedekunnan graafisen suunnittelun opiskelijat työskentelivät tammikuussa vierailevan opettajan Frédéric Rousselin ohjauksessa Body and time -työpajassa. Kurssilla tutkittiin elävän mallin piirustuksen keinoin tapoja, joilla staattisessa kuvassa voidaan esittää liikettä ja aikaa. Body and time -työpajassa syntyneitä teoksia on esillä taiteiden tiedekunnan toisen kerroksen seinällä 28. helmikuuta asti. Tervetuloa tutustumaan!

Liikkeen esittäminen vertautuu esimerkiksi elokuvan, sarjakuvan tai valokuvan esityskeinoihin. Ajatuksena kokeellisessa piirtämisessä oli nähdä ihmiskeho ei niinkään liikkumattomana muotona, vaan elävänä ja ajallisena.

Kurssille osallistuivat opiskelijat Kai Erkkilä, Emma Heikka, Olga Immonen, Piia-Riikka Karvo, Helmi Kemppainen, Elisa Korhonen, Jasmin Sipola ja Aleksi Soukka.

Frédéric Roussel on belgialainen taiteilija ja taideopettaja, joka on jo useina vuosina vieraillut Erasmus-opettajavaihdon kautta Lapin yliopistossa opettamassa. Hänen taiteensa ammentaa arktisesta ympäristöstä ja hän on työskennellyt myös taiteilijaresidenssissä Grönlannissa. Roussel toimii opettajana ESA St-Lucin taideoppilaitoksessa Brysselissä.bodyandtime_web9.jpg
Kai Erkkilän työ.bodyandtime_web8.jpg
Emma Heikan työ.bodyandtime_web2.jpg
Aleksi Soukan työ.bodyandtime_web4.jpg
Kai Erkkilän työ.bodyandtime_web6.jpg
Olga Immosen työ.bodyandtime_web7.jpg
Helmi Kemppaisen työ.bodyandtime_web3.jpg
Aleksi Soukan työ.Lisätietoja:
Graafisen suunnittelun yliopisto-opettaja Lasse Paldanius, lasse.paldanius(at)ulapland.fi
Työpajan opettaja Frédéric Roussel, f.roussel(at)stluc-esa-bxl.org