Kasvatustieteiden tiedekunnan uutiset
 
Päivi Rasi web.jpg
Päivi Rasi-Heikkinen. Kuva: Minna Pakkanen / Valokuvaamo Kipinä

Päivi Rasi-Heikkinen professoriksi kasvatustieteiden tiedekuntaan

1.4.2022

KT, YTT Päivi Rasi-Heikkinen on aloittanut maaliskuun alussa kasvatustieteen professorina. Tehtävän opetus- ja tutkimusala suuntautuu elinikäiseen oppimiseen ja erilaisiin oppimisympäristöihin.

Tehtävä palvelee laajasti kasvatustieteiden tiedekunnan perus- ja jatkotutkintokoulutusta sekä vahvistaa myös tiedekunnan kansainvälistä profiloitumista.

Päivi Rasi-Heikkinen on työskennellyt vuodesta 2002 alkaen Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan Media Education Hub -yksikössä (ent. Mediapedagogiikkakeskus), jossa hän on ollut muun muassa mediakasvatuksen yliopistonlehtorina ja kasvatustieteen apulaisprofessorina. Rasi-Heikkinen on ollut kolmesti ehdolla ja valittiin vuonna 2011 Lapin yliopiston vuoden opettajaksi.

Rasi-Heikkinen väitteli vuonna 2007 Lapin yliopistossa kasvatustieteen tohtoriksi ja vuonna 2021 Itä-Suomen yliopistossa yhteiskuntatieteiden tohtoriksi. Hän on mediakasvatuksen dosentti Helsingin yliopistossa.

Hänen tutkimus- ja kehittämistyönsä on kohdistunut erilaisiin digitaalisia teknologioita ja mediaa hyödyntäviin oppimisympäristöihin erityisesti korkeakoulutuksessa. Keskeisiä tutkimusaiheita ovat myös ikäihmisten asema digitalisoituvassa yhteiskunnassa, heidän medialuku- ja digitaitonsa sekä niihin liittyvän ohjaus.

– Elinikäisen oppimisen ”mantrasta” huolimatta ikäihmisten ohjausta ja oppimista on Suomessa tutkittu yllättävän vähän. Tavoitteeni on vahvistaa aihepiirin opetusta ja tutkimusta niin Lapin yliopistossa kuin laajemminkin, Rasi-Heikkinen sanoo.

Ennen yliopistouraansa Rasi-Heikkinen on työskennellyt eri-ikäisten oppijoiden opetus- ja ohjaustehtävissä avoimessa yliopistossa, kansanopistossa, lukioissa ja urheiluseuroissa.


Päivi Rasi-Heikkisen asiantuntijatehtäviä:
• Educational Gerontology -lehti: toimituskunnan jäsen 2021–2024
• Opetus- ja kulttuuriministeriön Uudet lukutaidot -kehittämisohjelma: ohjausryhmän jäsen 2020–2023
• Suomen korkeakoulujen Digivisio 2030 -hanke, Digipedagogiikka-työpaketti: Lapin yliopiston yhteyshenkilö 2021–2024

Lisätietoja:
Päivi Rasi-Heikkinen, Paivi.Rasi-Heikkinen(at)ulapland.fi, 040 4844 240
Kotisivu: https://paivirasi.webnode.com