Kasvatustieteiden tiedekunnan uutiset
 
Lukiomateriaalit kuva.jpg
Lukiomateriaaleissa on muun muassa kartta, joka johdattaa tutustumaan kävellen saksalaisajan jäänteille Ounasvaaralla. Reitin eri pisteillä voi kuunnella äänisuunnittelun avulla elävöitettyjä ääniraitoja. Kuva: www.lukiomateriaali.fi

Rovaniemellä on tehty innoittavaa oppimateriaalia lukio-opetukseen

25.5.2022

Rovaniemen lukiot ovat tuottaneet oppimateriaalia sekä opettajien työkaluja lukio-opetukseen yhteistyössä työelämän toimijoiden, Lapin ammattikorkeakoulun eri koulutusalojen sekä Lapin yliopiston tiedekuntien ja yksiköiden kanssa. Digitaalinen materiaali on verkossa kaikkien kiinnostuneiden hyödynnettävissä.

Monipuolisen oppimateriaalin tarkoituksena on innoittaa lukio-opiskelijoita tulevaisuuden taitoihin ja kohti laaja-alaista osaamista syksyllä 2021 voimaan astuneen lukion opetussuunnitelman mukaisesti.

– Syntynyt materiaali sisältää useita ulottuvuuksia aina kuukkelin ekologiasta avoimeen keskustelukulttuuriin matematiikan tunnilla. Materiaalissa näkyy tahto yhdessä työskentelyyn lukio-opetuksen kehittämiseksi sekä lappilaisten toimijoiden korkeatasoinen ammattitaito eri aloilla, kertovat lukiomateriaalihankkeen koordinaattorit Katri Kykyri ja Pekka Muotka.

Lukiomateriaali.fi-sivuston digitaalinen oppimateriaali on avoimesti saatavilla ja kaikkien käytettävissä. Materiaali on syntynyt Lyseonpuiston- ja Ounasvaaran lukion opettajien, opiskelijoiden sekä työelämän ja korkeakoulujen edustajien muodostamissa työryhmissä.

Tuotettu oppimateriaali sisältää podcasteja, tekstiä, kuvia, tehtäviä, taiteiden tiedekunnan kanssa tuotettuja videoita sekä opettajien materiaaleja lukion eri oppiaineisiin. Materiaalien kautta lukiolaiset pääsevät kurkistamaan myös erilaisiin ammatti- ja urapolkuihin sekä jatko-opintomahdollisuuksiin.
Rovaniemen lukioiden LaTu-hankkeen rahoittajina toimivat Opetushallitus sekä Rovaniemen kaupunki.

Materiaalit löydät kokonaisuudessaan osoitteesta www.lukiomateriaali.fi.

Lisätietoja:
Katri Kykyri, Ounasvaaran lukio, katri.kykyri(at)roiedu.fi, +358 40 749 4756
Pekka Muotka, Lapin yliopisto, pekka.muotka(at)ulapland.fi, +358 44 474 4341