Uutiset 2023
Sosiaalityön kesäkoulun ryhmäkuva vuodelta 2022
Kuva: Sosiaalityön kansainvälinen kesäkoulu 2022

Sosiaalityön kansainvälinen kesäkoulu kokoaa 90 osallistujaa Rovaniemelle

22.5.2023

Sosiaalityön kansainvälisen kesäkoulun järjestävät yhteistyössä Lapin yliopiston sosiaalityön oppiaine, FHV Vorarlberg University of Applied Sciences Itävallasta ja University of Vermont Yhdysvalloista. Kesäkouluun saapuu opiskelijoita, opettajia ja tutkijoita 12 maasta keskustelemaan sosiaalityöstä globaalista näkökulmasta.

Jo lähes neljännesvuosisadan ajan järjestetyssä kesäkoulussa tarkastellaan tällä kertaa muun muassa sosiaalityötä ja sosiaalipalveluja eri maissa, sosiaalista oikeudenmukaisuutta, ikääntymistä sekä lasten ja perheiden asemaa palveluissa. Luennot pidetään 22.–26.5.2023 Lapin yliopistossa.

Kesäkoulun ohjelmaan kuuluu myös tutustuminen Arktikumiin, Korundiin ja Pilkkeeseen sekä kansainvälinen ilta, jossa osallistujat kertovat oman maansa kulttuurista.

Luentoviikon jälkeen kesäkoulun osallistujat lähtevät opintomatkalle Utsjoelle ja Helsinkiin. Utsjoella tutustutaan pohjoisen kulttuuriin ja elämäntapaan sekä kysymyksiin, joita ne sosiaalityölle ja -palveluille asettavat. Helsingissä osallistujat vierailevat sosiaalialan organisaatioissa.

Sosiaalityön kansainvälisen kesäkoulun 2023 verkkosivut

Lisätietoja:

Apulaisprofessori Henna Pirskanen, henna.pirskanen(at)ulapland.fi, p. 040 659 8059