Oikeustieteiden tiedekunnan uutiset
Lapset iloisena rakettikerhossa.

Tiedekasvatuskeskuksen avajaiset aloittavat Koululaisten tiedeviikon 19.9.–23.9.2022

8.9.2022

Lapsille ja nuorille suunnattu tiedetapahtuma Koululaisten tiedeviikko järjestetään Rovaniemellä, Arktikumissa 19.9.–23.9.2022. Tiedeviikon työpajat on tarkoitettu ala- ja yläkoulun oppilaille sekä lukiolaisille. Samalla vietetään Lapin korkeakoulujen yhteisen tiedekasvatuskeskuksen avajaisia.

Arktikumissa järjestetään maanantaista perjantaihin innostavia työpajoja tieteistä, taiteista, kielistä ja teknologiasta. Työpajoissa koululaiset rakentavat esimerkiksi oman planisfäärin, muotoilevat 3D-kynillä, tekevät sateliittitutkimuksia ja kurkistavat mammuttien maailmaan. Työpajat ovat maksuttomia ja niihin ilmoittaudutaan etukäteen.

– Haluamme pohjoisten korkeakoulujen voimin tarjota lapsille ja nuorille innostavaa ja inspiroivaa tieteen ja taiteen tekemistä, kertoo Arktisen keskuksen tiedeviikon koordinaattori Lauri Pitkänen.

Tiedeviikon yhteydessä maanantaina 19.9. vietetään myös Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun yhteisen tiedekasvatuskeskuksen avajaisia. Molemmat korkeakoulut ovat tehneet jo vuosia monipuolista tiedekasvatustoimintaa, mutta nyt toiminta järjestäytyy yhden yhteisen keskuksen ympärille. Avajaisissa julkistetaan uuden keskuksen nimi ja logo.

Avajaisia voi seurata etäyhteydellä osoitteessa: https://blogi.eoppimispalvelut.fi/ulapland/. Lähetys alkaa klo 12.30.

Tiedeviikon järjestävät Arktinen keskus/Arktikum-tiedekeskus, LUMA-keskus Lappi, Lapin maakuntamuseo, Lapin yliopiston harjoittelukoulu, Lyseonpuiston IB-lukio, Tähtitieteellinen yhdistys Corona Borealis ja ESERO Finland/Heureka.

Opettajat: ilmoittautuminen (to 15.9. klo 14 asti) Koululaisten Tiedeviikko Arktikumissa 2022 (eventilla.com)

Lisätietoja:

Tiedekasvatuskeskuksen avajaisohjelma (pdf)
Työpajojen ohjelma ja aikataulut (pdf)

Koululaisten tiedeviikko
Lauri Pitkänen
Arktinen keskus, Arktikum tiedekeskus
lauri.pitkanen(at)ulapland.fi
040 5955571

Tiedekasvatuskeskuksen avajaiset
Pekka Muotka
Lapin yliopisto, Kasvatustieteiden tiedekunta
pekka.muotka(at)ulapland.fi
044 474 4341