Kun vastaanotat suojatun sähköpostiviestin lapin yliopistosta

Lapin yliopistolla on käytössään palvelu, joka mahdollistaa luottamuksellisen sähköpostiviestinnän myös yliopiston ulkopuolisille vastaanottajille. Kun saat luottamuksellisen sähköpostiviestin Lapin yliopistosta, saat siitä sähköpostiisi ilmoituksen. Varsinainen viesti avautuu klikkaamalla ilmoitusviestin sisältämää linkkiä.

Ilmoitusviesti näyttää tältä (klikkaa kuva suuremmaksi)

ilmoitus luottamuksellinen.png 

Toisinaan sähköpostin lähettäjä on voinut edellyttää suojatun sähköpostin vastaanottajalta myös tunnistautumista. Tällöin saat viestin, joka pyytää sinua avaamaan suojatun sähköpostin PIN-koodilla, jonka saat automaattisesti tekstiviestillä puhelimeesi.

PIN-koodia vaativan, suojatun sähköpostin saapumisesta kertova ilmoitusviesti näyttää tältä:

pinkoodi.png

Yksityiskohtaisen ohjeen viestien vastaanottamiseen ja vastaamiseen löydät tästä:

Näin vastaat tai vastaanotat suojatun viestin

Luettuasi sinulle saapuneen suojatun viestin

Kun olet lukenut sinulle saapuneen suojatun sähköpostiviestin, sinulle avautuu poistuessasi seuraavanlainen ikkuna. Huomaathan, että jos tarkoituksesi on palata viestiin myöhemmin, sinun on määritettävä poistuessasi salasana, jolla pääset lukemaan viestin myöhemmin uudelleen.

vahvista.png

Näin lähetät suojatun sähköpostin Lapin yliopiston osoitteisiin

Yliopistomme käyttämä palvelu mahdollistaa luottamuksellisten sähköpostien ja liitteiden vastaanottamisen myös silloin kun lähettäjällä ei ole käytössään salaavaa sähköpostia. Mikäli haluat lähettää salassa pidettävän sähköpostiviestin Lapin yliopiston vastaanottajalle, mene osoitteeseen:

https://securemail.ulapland.fi/

Kirjoita oma sähköpostiosoitteesi avautuvaan Lähettäjä -kenttään ja paina Jatka -nappia.

Sinulle avautuu viestin kirjoittamista varten sivu, jossa pääset kirjoittamaan luottamuksellisen sähköpostin liitteineen turvallisesti.

Yksityiskohtaisemmat ohjeet palvelun käyttöön löydät oheisesta liitteestä:

Näin lähetät suojatun sähköpostin