Uutiset 2022
 
sateenkaari.jpg

Lapin korkeakouluyhteisö ja Rovaniemen kaupunki liputtavat sateenkaaren väreissä lauantaina 2.7.

1.7.2022

Lapin yliopisto, Lapin ammattikorkeakoulu ja Rovaniemen kaupunki sateenkaariliputtavat monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden kunniaksi vuonna 2022 ensimmäisen kerran. Pride-liputuksella kaupunki ja korkeakouluyhteisö viestivät jokaisen olevan tervetullut ja arvokas sellaisena kuin on.

- On merkittävää, että Rovaniemellä sateenkaariliput liehuvat tänä vuonna ensi kertaa kaupungin, yliopiston ja ammattikorkeakoulun saloissa. Liputuksella kaupunki haluaa juhlistaa ihmisoikeuksia ja Pride-liikettä. Kaupunkistrategiaamme on kirjattu, että arvostamme yhdenvertaisuutta, kunnioitamme erilaisuutta ja edistämme oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa. Sateenkaariliputus on symbolisesti tärkeää, jotta kaikki kuntalaiset voivat tuntea olevansa yhdenvertaisia. Pelkkä liputus ei kuitenkaan riitä, vaan arvojen on näyttävä arjessa, niiden eteen on tehtävä töitä ja niitä on puolustettava aktiivisesti, sanoo Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio.

Kaupunginhallitus päätti kaupungintalon liputuksesta tammikuussa, jolloin se käsitteli sateenkaariliputusta koskevaa valtuustoaloitetta. Myös korkeakouluyhteisön liputuksesta Pride-viikolla päätettiin alkuvuodesta.

- Kunnioitamme korkeakouluyhteisömme monimuotoisuutta ja juhlistamme sitä sateenkaariliputuksella. Tärkeintä on kuitenkin, että vaalimme tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja oikeudenmukaisuutta kaikessa toiminnassamme joka päivä, painottaa Lapin ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen.

Lapin yliopiston hallintojohtaja ja tasa-arvotoimikunnan puheenjohtaja Ari Konu on samaa mieltä.

- Lapin yliopisto on pitkäjänteisessä tasa-arvotyössään sitoutunut edistämään yhdenvertaisuutta ja ehkäisemään syrjintää. Vastuullisena työnantajana haluamme taata turvallisen opiskelu- ja työympäristön. Yhdenvertaisuuden ohella yhteistyö ja yhteisöllisyys ovat toimintaamme olennaisesti ohjaavia arvoja, jotka toteutuvat keskinäisen kunnioituksen ja arvostuksen ilmapiirissä.

Pride-viikkoa vietetään eri puolilla Suomea kesäkuun viimeisellä viikolla. Rovaniemellä sateenkaariliput nostetaan kaupungin ja korkeakouluyhteisön salkoon lauantaina 2.7.

Lisätietoja:

Ari Konu
Hallintojohtaja, Lapin yliopisto
040 735 2007
ari.konu@ulapland.fi

Riitta Rissanen
Rehtori, Lapin ammattikorkeakoulu
040 029 3545
riitta.rissanen(a)lapinamk.fi

Ulla-Kirsikka Vainio
Kaupunginjohtaja, Rovaniemen kaupunki
040 625 6535
ulla-kirsikka.vainio(at)rovaniemi.fi