• Weboodi

Neljä suunnittelijaa/taiteilijaa aikavälille 1.11.2019 - 31.10.2020

3.9.2019

Avoimet työpaikat, taiteilijat/suunnittelijat Taiteiden tiedekuntaan

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta hakee

neljää (4) suunnittelijaa/taiteilijaa aikavälille 1.11.2019–31.10.2020.

Työ voi toteutua lyhemmällä tai pidemmällä aikavälillä, 25–50% työaikana kuukaudessa, kuitenkin niin että työmäärä vastaa 2,5 kk kokoaikaista työtä.
TaPaMa-hanke on Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan yhteistyöhanke. Hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) ja tuen sille on myöntänyt Lapin Liitto. Yhteistyötahoina on Lapissa toimivia taidemuseoita ja -gallerioita: Rovaniemen taidemuseo, Kemin taidemuseo, Kakslauttanen Art Gallery, Särestöniemi-museo, Karilan Navettagalleria, PMH Design ja Lapin taiteilijaseuran Galleria Napa.

TaPaMa on hanke, jossa ideoidaan, pilotoidaan ja mallinnetaan asiakaslähtöisesti kansainvälisille matkailijoille tarjottavia taiteeseen perustuvia elämyspalveluja Lapin taidemuseoissa ja -gallerioissa, jotka toimivat luovien alojen ja matkailusektorin välisesti. Asiakaslähtöisyys tarkoittaa yhteistyöpartnereiden asiakkaiden tuntemusta sekä asiakkaiden osallistumista kehittämistyöhön. Elämyspalveluja ideoidaan ja kehitetään Lapin kulttuuriin ja luontoon kiinnittyen: esimerkiksi maisemamaalausta, taidevaellusta, ympäristötaidetta ja luontovalokuvausta soveltaen.

Suunnittelijoita/taiteilijoita etsitään taiteen eri alueilta. Soveltuva ala voi olla kuvataide, yhteisötaide, esittävä taide, taidekäsityö tai muu vastaava taiteen ala. Suunnittelijan/taiteilijan tehtävänä on suunnitella ja pilotoida taideperustainen palvelu. Suunnittelu tapahtuu yhteistyössä Lapin yliopiston asiantuntijoiden, yhteistyötahojen edustajien ja muiden taiteilijoiden kanssa. Suunnittelija/taiteilija vastaa konseptin taiteellisesta laadusta sekä tuo työryhmään kokemusta ja taidealan ammatillista näkemystä.

Suunnittelijalta/taiteilijalta edellytetään paitsi kykyä toimia työryhmässä ja ohjata yhteissuunnittelua taiteellisen laadun näkökulmasta, myös kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Työnkuvaan kuuluu taiteellisen luovan työn lisäksi mm. tutustumista yhteistyötahojen toimintaympäristöihin, työryhmän tapaamisia ja yhteydenpitoa, yhteissuunnittelua, osaamisen jakamista, suunnitteluprosessin dokumentointia sekä palvelumallin esittelyä.
Koska palveluja suunnitellaan Lappiin, suunnittelijalta/taiteilijalta edellytetään pohjoisen kulttuurien ja kulttuuriympäristöjen tuntemusta. Englannin kielen kohtuullinen suullinen taito on myös välttämätöntä työryhmissä mukanaolevien kansainvälisten projektiopiskelijoiden vuoksi.

Hakemuksiin on liitettävä ansioluettelo tai CV sekä taiteellisen toiminnan portfolio tai teoskuvia, jotka tulee koota yhdeksi tiedostoksi.

Hakijan toivotaan esittävän hakemuksessaan itselleen sopivimman ajankohdan ja kuukausittaisen tuntimäärän työskennellä hankkeessa.

Palkkaus perustuu yliopistojen palkkausjärjestelmän muun henkilökunnan vaativuustasokartan tasoon 7 (2256,36 e/kk). Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on enintään 50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta.

Lapin yliopistolle osoitetut hakemukset tulee toimittaa 16.9.2019 klo 13.00 mennessä osoitteeseen kirjaamo@ulapland.fi tai Lapin yliopisto, PL 122 (Kirjaamo, Yliopistonkatu 8), 96101 Rovaniemi. Hakemusasiakirjoja ei palauteta.

Lisätietoja hankkeesta:

Tiedustelut: projektipäällikkö Maria Huhmarniemi, p. 0407639948, etunimi.sukunimi@ulapland.fi