Uutiset 2022
Arcta – Arctic Art and Design Labs -logo taustallaan ilmakuva Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnasta.

Startup, aloitteleva yritys tai yritystoimintaa suunnitteleva: vuokraa toimitilat taiteiden tiedekunnasta

16.5.2022

Arktisen muotoilun osaamiskeskuksessa ARCTAssa on vuokrattavana toimitiloja startup-yrityksille, aloitteleville yrityksille tai yritystoimintaa suunnitteleville.

ARCTA – Arctic Art & Design Labs on Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan osaamisen ympärille rakentuva muotoilukeskus ja -verkosto, joka kokoaa yhteen muotoilun tekijät, opiskelijat, tutkijat, yritykset ja tilaajat. ARCTA toimii Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa yliopiston pääkampuksen F-talossa, ja tiloihin kuuluu erilaisia muotoilulaboratoriota, kuten palvelumuotoiluympäristö SINCO, pikamallilaboratorio sekä video- ja audiostudiot.

ARCTAn palvelut on suunnattu erityisesti Lapin alueen startup- ja pk-yrityksille. Tavoitteena on tukea opiskelijoiden ja yritysten yhteistyötä tarjoamalla yrityksille matalan kynnyksen muotoilupalveluita sekä ainutlaatuinen ja inspiroiva liiketoimintaympäristö, jossa lahjakkaat yliopiston opiskelijat, asiantuntijat ja yhteistyöverkostot ovat kaikki hyödynnettävissä.

Nyt vuokralle tarjotaan työhuoneita, jotka sijaitsevat taiteiden tiedekunnan 2. kerroksessa. Lisätietoa vuokratiloista, hinnoista sekä niihin sisältyvistä eduista ja palveluista löytyy vuokrausesitteestä täältä.

Kuka voi vuokrata tiloja?

Tilat on tarkoitettu juuri sinulle, jos:

  • suunnittelet yritystoiminnan aloittamista lähiaikoina tai olet vasta perustanut yrityksen (max. 5 vuotta vanha) ja
  • liiketoimintasi perustuu sellaisten tuotteiden tai palveluiden kehittämiseen, joissa muotoilu tuottaa lisäarvoa ja
  • etsit toimitilaa.

Etusijalla ovat kasvuhakuiset startup-yritykset, joiden tavoitteena on etsiä toistettavaa ja skaalautuvaa liiketoimintamallia ja/tai työllistää muotoilualan osaajia, sekä yritykset, jotka eivät ole vielä olleet vuokralla Lapin yliopiston ARCTAn toimitiloissa.

Vuokra-aika on 1.8.2022–31.7.2023 (myös sovittavissa). Jätä hakemuksesi startup-toimitilasta 17.6.2022 mennessä täältä. Toimitiloja hakeneille yrityksille ilmoitetaan päätöksestä 22.6.2022 mennessä.

Lisätietoja:

ARCTA

Ella Björn
Taiteiden tiedekunta
arcta (at) ulapland.fi
P. 040 659 8057