Oikeustieteiden tiedekunnan uutiset
Kuvassa neljän tohtorin kasvokuvat.

Uusia uratarinoita Lapin yliopiston tohtoreista

1.2.2022

Uusilla YouTube-videoilla Lapin yliopistosta valmistuneet tohtorit kertovat, millainen heidän matkansa tohtoriksi on ollut ja millainen merkitys väitöstutkimuksella on ollut heidän uralleen.

Yliopistostamme valmistuu vuosittain noin 30 tohtoria. Tohtoriksi voi edetä joko kasvatustieteiden, oikeustieteiden, taiteiden ja yhteiskuntatieteiden tiedekuntien tarjoaman tieteenalakohtaisen tohtoroitumispolun tai monitieteisen ja temaattisen Arktisuus muuttuvassa maailmassa -tohtoriohjelman kautta. Tohtoriohjelmista valmistutaan taiteen, hallintotieteiden, yhteiskuntatieteiden, oikeustieteen, kasvatustieteen tai filosofian tohtoriksi.

Tohtorit työllistyvät opetus- ja tutkimustehtävien lisäksi korkean tason suunnittelu- ja kehittämistehtäviin, johto- ja esimiestehtäviin sekä muihin asiantuntijatehtäviin. Erilaisten korkean tason asiantuntijatehtävien kirjo on hyvin laaja, ja niistä merkittävä osa sijoittuu tutkimuslaitosten ulkopuolelle yrityksiin ja julkiselle sektorille. Osa tohtoreista toimii myös itsensä työllistäneinä yrittäjänä.

Tohtoriohjelmiin haetaan kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Seuraava hakuaika on 8.2.–1.3.2022.

Toiminnanjohtaja Anne Ollila työskentelee Paliskuntain yhdistyksessä ja on valmistunut yhteiskuntatieteiden tohtoriksi. Katso Annen video.

Varatuomari ja asianajaja Heikki Huhtamäki työskentelee Veljekset Huhtamäki Asianajotoimisto Oy:ssa ja on valmistunut oikeustieteen tohtoriksi. Katso Heikin video.

Ohjelmajohtaja Maija Gellin työskentelee Suomen sovittelufoorumi ry:ssä ja siellä Verso-ohjelmassa. Hän on valmistunut kasvatustieteiden tiedekunnasta filosofian tohtoriksi. Katso Maijan video.

Linus Schaaf työskentelee People & Transformation -yksikössä Volkswagen Commercial Vehicles:lla ja on valmistunut taiteiden tiedekunnasta taiteen tohtoriksi. Katso Linuksen video.

Tohtoritarinat on toteutettu osana Lapin yliopiston tutkijakoulun Työelämäyhteistyötä strategiseen tutkijakoulutukseen -hankkeen (ESR) toimintaa.

Lisätietoja:

Paula Tulppo, projektipäällikkö
Työelämäyhteistyötä strategiseen tutkijakoulutukseen -hanke, tutkijakoulu
paula.tulppo(at)ulapland.fi
040 484 4379

ESR_kooste_FI.png