Kohderyhmä
Hankkeen ensisijainen kohderyhmä on kuvataide-alalta juuri valmistuneet ja pandemiasta johtuvan kulttuurialan kriisissä olevat alan ammattilaiset, joilta puuttuu yrittäjyysosaamista ja jotka tarvitsevat digitaalista osaamista pärjätäkseen tasavertaisesti työmarkkinoilla. Toisena kohderyhmänä on taidealan opetusta tarjoavat korkeakoulut ja koulutusorganisaatiot , jotka vastaavat taide- ja kulttuurialan osaamisen kehittämisestä vastaamaan tulevaisuuden vaatimuksia ja esimerkiksi maahanmuuttajien ja S2-ryhmien tarpeita sukupuoleen katsomatta.
Hankkeen välillinen kohderyhmä ovat opiskelijat, jotka tulevat koulutusorganisaatioiden kautta hankkeen piiriin.
Aikataulu
Hanke toteutetaan vuosina 2024 – 2026. Ensimmäiset webinaarit alkavat syksyllä 2024.
Odotetut tulokset
Hankkeen kolme toteuttajaa; Tampereen ammattikorkeakoulu, Lapin yliopisto ja Globe Art Point Ry kehittävät yhdessä työpaketteja, jotka koostuvat webinaareista ja artikkeleista. Näistä muokataan kahden viimeisen vuoden aikana etäopetusmalli ja työkalupakki, joka on saatavilla hankkeen webbisivuilla hankkeen loputtuakin. Kahtena viimeisenä vuotena hankkeen tulokset levitetään hankkeen kotisivulle ja kulttuurialan julkaisuihin, ja mukana levityksessä ovat myös hankeen sidosryhmät KULTA ry, AV-arkki ry, Kuvataiteen valtakunta -verkosto sekä Taiken Luova verkko koordinaatiohanke. Hankkeen kaikki toteuttajat viestivät hankkeen aikana sen tapahtumista yhteistyössä Luova verkko koordinaatio-hankkeen kanssa (https://www.taike.fi/fi/projektit/luova-verkko-koordinaatiohanke).
Hankkeesta kerätystä tiedosta muodostuu kaikki sukupuolet huomioon ottava, tasa-arvoinen, saavutettava, syrjimätön ja kestävän kehityksen mukainen digitaalisuuteen päivitetty etäopetusmalli, jota voidaan levittää valtakunnallisesti ja joka lisää opiskeluhyvinvointia. Tämä toimintamalli mahdollistaa elinikäisen oppimisen ja innostaa jatkuvaan kehittymiseen. Hankkeen webinaareja ja artikkeleita kuvataiteilijat ja koulutusta tarjoavat organisaatiot voivat myös hyödyntää. Hankkeesta kerätyn tiedon pohjalta valmistetaan suomen- ja englanninkielinen työkalupakki kuvataiteilijoiden ja opetuksen käyttöön. Hankkeen toteutuessa siihen osallistuvat kohderyhmät tuntevat paremmin tekijänoikeus-, eettiset ja kestävät työkäytännöt sekä säädökset.