Uutiset 2020
 
Uutinen, kuvituskuva 2

Lapin yliopistolle valittiin uusi hallitus

4.12.2020

Lapin yliopiston yliopistokollegio on kokouksessaan 3. joulukuuta vahvistanut Lapin yliopistolle uuden hallituksen toimikaudelle 1.1.2021– 31.12.2023.

Hallituksen ulkopuoliset jäsenet ovat Luonnonvarakeskuksen pääjohtaja, TkT Johanna Buchert, Saamelaisen elokuvainstituutin komissaari, KTM Liisa Holmberg, professori, FT Hannele Niemi, Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja, professori, VTT Markku Ollikainen ja Finavian liiketoimintajohtaja, DI Olli Väyrynen.

Liisa Holmberg ja Hannele Niemi ovat olleet Lapin yliopiston hallituksessa myös toimikaudella 2018–20 Niemen toimiessa sen puheenjohtajana.

Lapin yliopiston professoreita hallituksessa edustavat teollisen muotoilun professori Jonna Häkkilä taiteiden tiedekunnasta ja sosiologian professori Jarno Valkonen yhteiskuntatieteiden tiedekunnasta.

Lapin yliopiston tutkijoita, opettajia ja muuta henkilöstöä hallituksessa edustavat sosiologian yliopisto-opettaja Heikki Huilaja yhteiskuntatieteiden tiedekunnasta ja tutkimuspalvelujohtaja Satu Pesola Lapin yliopiston tutkimuspalveluista.

Opiskelijoita hallituksessa edustavat politiikkatieteiden ja sosiologian koulutusohjelman opiskelija Sofia Mänty yhteiskuntatieteiden tiedekunnasta ja oikeustieteiden koulutusohjelman opiskelija Eemil Nuuttila oikeustieteiden tiedekunnasta. Opiskelijajäsenten toimikausi on yksi kalenterivuosi.

Lapin yliopiston hallituksessa on 11 jäsentä, joista viisi tulee yliopistoyhteisön ulkopuolelta ja kuusi yliopiston sisältä. Jäsenistä kahdeksan on uusia. Hallitus valitsee puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan ulkopuolisista jäsenistään järjestäytymiskokouksessaan.

Yliopiston henkilökuntaa edustavat jäsenet valittiin yliopiston sisäisillä vaaleilla marraskuussa. Hallituksen opiskelijajäsenet valitsi Lapin yliopiston ylioppilaskunta ja yliopistoyhteisön ulkopuoliset jäsenet yliopistokollegio.

Lisätietoja:

Petri Koikkalainen, Yliopistokollegion puheenjohtaja
petri.koikkalainen(at)ulapland.fi
puh. 050-5447442