Uutiset 2020
 
citytorppari_web.jpeg

Satu Miettinen ja Taina Kontio Maaseudun Sivistysliiton CityTorppareiksi

29.6.2020

Taina Kontion ja Satu Miettisen Meren taju -teos on valittu mukaan Maaseudun Sivistysliiton CityTorppari-toimintaan.

Meren tajussa käydään uimassa ja jutustellaan rannoilla. Itämeren ulkosaariston, Vänön, asukkaat ja vieraat kertovat henkilökohtaisia tarinoita uimapaikoista, suhteestaan veteen sekä samalla tietoa Itämeressä tapahtuneista kulttuurillisista ja ekologisista muutoksista. Työ näkyy verkossa videoina, ääniraitoina, lyhytelokuvina ja valokuvina 20.7.–20.8.2020 sekä myöhemmin näyttelyissä. Seuraa teosta Facebookissa, Instagramissa, Wordpressissä ja Twitterissä tunnisteilla #Itämeri #Vänö #PoeticPeripheries #Merentaju.

Taina Kontio on mediataiteilija ja tarinallistaja, ja Satu Miettinen on Lapin yliopiston palvelumuotoilun professori ja valokuvataiteilija. He ovat tehneet sosiaalisesti vastuullista taidetta sekä kirjoittaneet sosiaalisen muutoksen muotoilusta.

CityTorppari-toiminta

Maaseudun Sivistysliitto on palkannut vuodesta 2015 eri alojen taiteilijoita yhteisötaiteilijoiksi nimellä CityTorppari tai kylätaiteilija, tai taiteilija on kutsuttu työskentelemään taiteilijaresidenssissä. CityTorppari on Maaseudun Sivistysliiton kehittämä menetelmä ja tapa lisätä maaseudun ja kaupungin välistä yhteistyötä sekä altistaa ihmiset keskustelemaan ja oppimaan toinen toisiltaan. Eri puolille Suomea sijoittuvat muutaman viikon tai yhden kuukauden mittaiset työskentelyjaksot tarjoavat uudenlaisia tapoja maaseudun ja kaupungin välisen yhteistyön lisäämiseksi. Vuonna 2020 CityTorppari-toiminnan teemana on Itämeri ja mukana on viisi taideteosta tai tapahtumaa.

Valokuva: Taina Kontio, Poetic Peripheries -hanke
Valokuvat: Taina Kontion valokuvia Tenolta ja Pykeijan rannoilta, Poetic Peripheries -hanke

Lisätietoja:
Professori Satu Miettinen, p. 040 484 4367, satu.miettinen (at) ulapland.fi
Meren taju -teos Facebookissa, Instagramissa, Wordpressissä ja Twitterissä tunnisteilla #Itämeri #Vänö #PoeticPeripheries #Merentaju
Lisätietoa vuoden 2020 CityTorppari-teoksista ja -tapahtumista