Uutiset 2020
Lippufestivaali_vanhat liput.jpg
Kuva: 12 vuoden aikana kansainväliseen Cest is d'Best -katutaidefestivaaliin osallistuneita, eri tekniikoilla tehtyjä lippuja on esillä noin 350 kappaletta eri puolilla Zagrebin keskustaa. Seija Ulkuniemen aiemmin tekemä lippu on kuvassa näkyvä viisariton kello.

Seija Ulkuniemi palkittiin Zagrebin lippufestivaaleilla

26.8.2020

Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan kuvataidekasvatuksen yliopistonlehtori Seija Ulkuniemi palkittiin Zagrebin lippufestivaaleilla. Ulkuniemen teos ”Multi-coloured Democracy” sai kilpailussa toisen palkinnon.

Kroatian Zagrebissa järjestettiin 10.–20. elokuuta Zagreb Art Flags -festivaali, joka on luonteeltaan ainutlaatuinen eurooppalainen lippufestivaali. Festivaalin toteuttaa Kings of the Street -tiimi, jonka johtajana toimii Dr. Art. Dijana Nazor Čorda.  Festivaalia tukevat Zagrebin kaupunki ja sen matkailulautakunta.

Tämän vuoden uuden, katutaidefestivaaleista itsenäistyneen Zagreb Art Flags -festivaalin teemana oli "Euroopan identiteetti (läheltä & henkilökohtaisesti tulkittuna)". Osallistujat tekivät kukin oman taiteellisen tulkintansa siitä, miten he henkilökohtaisesti näkevät ja kokevat tämän päivän Euroopan. Uusia lippuja oli kaikkinensa 13 maasta (Argentiina, Bosnia ja Hertsegovina, Montenegro, Suomi, Kroatia, Intia, Italia, Kanada, Venäjä, Yhdysvallat, Slovenia, Serbia ja Uruguay).

Ulkuniemen taustoittaa teostaan:
”Demokratia – jonka juuret ovat Kreikassa – ja sananvapaus ovat eurooppalaisen identiteettini kulmakiviä. Siksi sana demokratia on kirjoitettu kreikaksi. Kulttuurisen moninaisuuden inklusiivisuus ja ihmisten samanarvoisuus ovat ne kaksi muuta, tästä juontuvat sateenkaaren värit. Vihreä tausta viittaa Euroopan tavoitteeseen tulla hiilineutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.”

Ulkuniemi_Seija_Multi-coloured_Democracy_2020.jpg
Kuva: Ulkuniemen palkittu teos ”Multi-coloured Democracy”.

Lisätietoja:

Seija Ulkuniemi
040 4844143 
seija.ulkuniemi(at)ulapland.fi