Taiteiden tiedekunnan uutiset
 
artiststeachingart_juliste_web.jpg
Yksityiskohta näyttelyjulisteesta. Juliste: Siiri Hirsiaho

Artists Teaching Art -näyttely Valo- ja Katve-gallerioissa

12.9.2017

Taiteiden tiedekunnan Arktikumin Valo- ja Katve-gallerioissa avautuvassa näyttelyssä pohjoismaalaiset taiteilija-opettajat pohtivat taiteen keinoin taiteen opettamista. Näyttely on osa Pohjoismaisen kulttuurirahaston ja Lapin yliopiston rahoittamaa yhteispohjoismaista What does it mean to teach art -hanketta. Näyttelyä seuraa vielä julkaisu, jossa taiteilijat avaavat omaa suhdettaan opettajuuteen taiteilijoina. Avajaisia vietetään keskiviikkona 13.9. klo 18 alkaen. Tervetuloa mukaan!

Galleriat Valo, Katve I ja II

Artists Teaching Art
14.9. – 15.10.2017
Avajaiset keskiviikkona 13.9.2017 klo 18. Tervetuloa!

Arktikum, Pohjoisranta 4, Rovaniemi
Avoinna: ti–su 10–18, ma suljettu.
Vapaa pääsy.

Lapin yliopiston Taide – ja kulttuuriopintojen yksikkö TAKU on hallinnoinut Pohjoismaisen kulttuurirahaston ja Lapin yliopiston rahoittamaa yhteispohjoismaista hanketta, jossa on pohdittu taiteen opettamista pohjoisessa kontekstissa. Hankkeessa on mukana Lapin yliopiston lisäksi Umeån taidekorkeakoulu, Tromssan taideakatemia, Islannin taideakatemia sekä Rovaniemen taidemuseo.

Tammikuussa 2017 Lapin yliopistossa ja Rovaniemen taidemuseossa järjestettiin kaksipäiväinen seminaari, jossa pohdittiin taideyliopistojen ja taidemuseoiden rooleja taiteen opetuksessa sekä historiallisesta että oman aikamme näkökulmasta. Erityisenä painopisteenä hankkeessa on ollut pohdinta ympäristön, pohjoisen ja arktisen luonnon sekä kulttuurin vaikutuksista taiteen opettamiseen kansainvälisen taidemaailman sisällä.

Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat Maja Bekan, Markus Degerman, Christoph Draeger, Tom Engblom, Jaana Erkkilä, Gunndís Finnbogadottir, Henri Hagman, Michael Jacobs, Kalle Lampela, Leila Lipiäinen, Esa Meltaus, Micael Norberg, Pirjo Puurunen ja Jyrki Siukonen.

Lisätietoja:
Kuvataiteen professori Jaana Erkkilä-Hill,
jaana.erkkila-hill(at)ulapland.fi
+358 40 484 4411


LY / Viestintä / LP