• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Taiteiden tiedekunnan uutiset
 
Darktic messuosasto ja poromaski. Kuvaaja Veli Kouri..JPG
Darktic-messuosasto ja poromaski. Kuvaaja Veli Kouri

DARKTIC – arktisuuden inspiroimaa muotoilua New Yorkiin

4.5.2018

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan vuorovaikutteinen messuosasto Darktic on mukana New Yorkin Design viikolla 17.-21.5.2018. Osasto esittelee arktisen alueen erityislaatuista muotoiluosaamista tapahtumassa, jossa vierailee vuosittain tuhansia muotoilun tulevaisuudesta kiinnostuneita kävijöitä.

Lapin yliopiston eri taiteenalojen opiskelijoista koostuva ryhmä on suunnitellut ja toteuttanut yhteistyössä VARPU -tutkimushankkeen kanssa messuosaston, joka esittelee maailmalle taiteiden tiedekunnan ja Suomen muotoiluosaamista. Osaston toivotaan herättävän huomiota korkealla kansainvälisellä tasolla lisäten mielenkiintoa suomalaiseen ja pohjoiseen muotoiluun. Lapin yliopiston muotoilualojen opiskelijoiden erityisosaaminen arktisen muotoilun saralla on ainutlaatuista, jota Darktic-osastolla tuodaan esille.

Darktic-messuosaston teemana on arktisessa elinympäristössä vallitseva kontrastisuus ja sen yhteys täällä asuvan muotoilijan mielenmaisemaan. Teemaa on lähestytty tarttuen myös sen oudompiin puoliin, kuten tapoihin, joita arktisella alueella asumisen kautta kehittyy meihin, ja joita saatetaan muualla pitää hyvinkin erikoisina. Messukävijät pääsevät kokemaan arktista muotoiluelämää katsomalla virtuaalitodellisuuteen poromaskin välityksellä. Darktic-osastolla on saatavilla pienpainos Zine lehteä, jossa osa tuotteista esitellään lisätyn todellisuuden sovelluksella.

Osastolla nähdään virtuaalitodellisuuteen ja lisättyyn todellisuuteen liittyviä teoksia, joissa VARPU -tutkimusprojektin erityisosaaminen tulee esille. VR ja AR teknologiaa hyödyntävien osien lisäksi osastolla nähdään interaktiivisia vesi- ja tekstiiliteoksia, kuin myös opiskelijoiden muotoilemia tuotteita.

Darktic-osasto on esillä NYCxDESIGN muotoiluviikolla Brooklynin Wanted Design tapahtumassa 17.-21.5.2018 Industrial Cityssä.

Darktic messuosasto ADW avajaiset. Kuvaaja Veli Kouri..JPG
Darktic-messuosasto ADW-avajaiset. Kuva: Veli Kouri.


Yhteystiedot

darktic.info@gmail.com
arcticdesign101.wixsite.com/darktic
facebook.com/darktic
Instagram: @darkticdesign

Darktic koordinaattori: Katriina Matikainen +358 50 3412131
Ohjaavat opettajat: Milla Johansson ja Piia Pyrstöjärvi
Vastuuprofessori: Jonna Häkkilä

LaY/Viestintä/J-EK

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK