• Weboodi
  • Moodle
Taiteiden tiedekunnan uutiset

Uutinen, kuvituskuva 3

Haku erillisiin opettajan pedagogisiin opintoihin

4.2.2019

Hakuaika Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan järjestämiin erillisiin opettajan pedagogisiin opintoihin lukuvuodeksi 2019-2020 alkaa 14.2.2019

Kuudenkymmenen opintopisteen laajuiset erilliset opettajan pedagogiset opinnot antavat opiskelijalle valmiuksia toimia erilaisissa opetus- ja koulutustehtävissä sekä pedagogisen kelpoisuuden koko koulutuskentälle. Opettajan pedagogiset opinnot suorittanut voi työskennellä ammatillisten oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen, aikuiskoulutuskeskusten, vapaan sivistystyön oppilaitosten, lukioiden ja peruskoulujen tai yliopistojen opetustehtävissä.

Opintoihin valitaan yhteensä 27 opiskelijaa: kymmenen kasvatustieteiden tiedekunnan perustutkinto-opiskelijaa, yhteiskuntatieteiden-, oikeustieteiden- ja taiteiden tiedekunnasta kustakin kolme perustutkinto-opiskelijaa sekä kuusi yliopistossa ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanutta ja kaksi yliopistossa ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanutta saamenkielistä henkilöä.

Opettajan pedagogisiin opintoihin hakevalta perustutkinto-opiskelijalta edellytetään voimassa olevaa ensisijaista opiskeluoikeutta maisterin tutkintoon Lapin yliopiston kasvatustieteiden, oikeustieteiden, yhteiskuntatieteiden tai taiteiden tiedekunnassa. Hakijalla tulee olla suoritettuna hakuajan päättymiseen mennessä kandidaatin tutkinto tai hänet on suoraan valittu suorittamaan maisterin tutkintoa.

Yliopistossa suoritetun ylemmän korkeakoulututkinnon valintajonossa hakevilta edellytetään maisterin tutkintoa jollakin tieteenalalla. Saamenkielisten valintajonossa hakevilta edellytetään lisäksi saamenkielen taitoa, joka testataan erillisellä haastattelulla.

Opiskeluoikeutta haetaan sähköisesti Opintopolussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Opintojen hakuaika päättyy 14.3.2019 klo 15.00. Opetus alkaa elokuussa 2019.

Opinnot ovat kaikille maksuttomat.

Lisätietoja:

tai