Taiteiden tiedekunnan uutiset
 
KH Annala Oy_kannet_web.jpg
ANNALA 100 vuotta kudelmia elämänlangoista

Juhlakirja Annalan tekstiilitehtaasta

1.9.2017

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan tekstiilialan professori Heidi Pietarinen ja taide- ja kulttuuriopintojen lehtori Maija Mäkikalli ovat toimittaneet juhlakirjan Annalan tekstiilitehtaasta. Kirjassa tarkastellaan yrityksen ja sen tuotannon historiaa ja tulevaisuutta sekä luodaan katsaus suomalaiseen tekstiiliteollisuuteen.

Heidi Pietarisen ja Maija Mäkikallin toimittama juhlakirja koostuu viidestä artikkelista, jotka ovat kirjoittaneet kirjan toimittajien lisäksi Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan opiskelijat Mari Lohiniva ja Jenna Marttila.

Juhlakirja tarkastelee Annalan yrityksen ja sen tuotannon historiaa sadan vuoden ajalta nostaen esiin muiden muassa Annalan vahvojen naisten roolin kutomon arjessa.
Lisäksi kirjassa luodaan katsaus suomalaiseen tekstiiliteollisuuteen ja siihen, millaisella sykkeellä kankaita kudotaan Annalassa tulevaisuudessa.

– Kirja osoittaa osaltaan, kuinka kotimainen tekstiilisuunnittelu ja - teollisuus ovat osa suomalaista kulttuuria ja merkittävä osa suomalaista muotoilua, Heidi Pietarinen ja Maija Mäkikalli sanovat.

Jo neljännessä polvessa toimivalle lapualaiselle Annalan tekstiilitehtaalle Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 on merkittävä juhlavuosi. Myös Annala perustettiin vuonna 1917 ja se on ainoa jäljellä oleva ja yhden suvun omistuksessa pysynyt kudottuja sisustustekstiilejä valmistava yritys Suomessa.

ANNALA 100 vuotta kudelmia elämänlangoista -kirjan julkistamistilaisuus järjestetään Habitare - Huonekalu-, sisustus- ja designtapahtumassa 15.9.2017, klo 13.45-14.30.

Kirjan ulkoasu on Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan graafisen suunnittelun opiskelija Ada Heleniuksen käsialaa. Juhlakirjan valmistumista ovat tukeneet K&H Annala Oy ja Lapin yliopisto.

Kuvateksti: ANNALA 100 vuotta kudelmia elämänlangoista

Lisätietoja:
Tekstiilialan professori, Heidi Pietarinen
etunimi.sukunimi@ulapland.fi
Puhelin +358 40 484 4401
Taide- ja kulttuuriopintojen lehtori, Maija Mäkikalli
etunimi.sukunimi@ulapland.fi
Puhelin +358 40 484 4390

LY/Viestintä/OT