• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Taiteiden tiedekunnan uutiset
 
roosamariatukia_550px.jpg
Roosa-Maria Tukia: Otos Silmänräpäyksessä -teoksesta

Kuvataidekasvatuksen opiskelijoiden yhteisnäyttely avautuu Galleria Valossa

24.4.2018

Taiteiden tiedekunnan Galleria Valossa Arktikumissa avautuu kuvataidekasvatuksen opiskelijoiden yhteisnäyttely Normileikkejä / Muodonmuutoksia. Avajaisia vietetään keskiviikkona 25. huhtikuuta klo 18 alkaen. Tarjolla on pikkupurtavaa, juotavaa sekä mahdollisuus tavata itse taiteilijat. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Mitä yhteistä on kinestesialla, radikaalilla ristipistolla ja readymade-installaatiolla? Normileikkejä / Muodonmuutoksia -näyttely on Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen Syventävä taideproduktio -kurssin loppuhuipentuma, jossa muun muassa nämä kaikki löytyvät saman korkean katon alta. Luvassa on niin videotaidetta, tussipiirroksia, solmeilua kuin veistoksiakin. Kaikki julisteista tiedotukseen, ripustukseen ja avajaisten järjestämiseen on opiskelijoiden toteuttamaa.

Syventävä taideproduktio -kurssin teemallinen ja pitkäjänteinen työskentely on haastanut opiskelijoita kehittämään itseään niin taiteen tekijöinä kuin tulevina taidekasvattajinakin.

– Ihmiset, jotka tuntevat kaiken ilman kilpiä ovat elämälle rakkaita. He tietävät, että vain antautumalla elämälle kokonaan se antaa vastalahjaksi elämän syvän tuntemisen hehkun. Kahden ihmisen välinen dialogi ja yhteys antaa voiman tavoitella unelmia, rohkaisun sanat ovat kuin siivet jotka eivät väsy. Kolme valokuvaa esittää kolmen ihmisen lyhyttä hetkeä, jolloin heidän elämänsä muuttui, kuvailee Anne Salenius-Riipinen näyttelyssä esillä olevaa Kaiken minä kauniiksi muutan -teostaan.

saleniusriipinen_web.jpg
Anne Salenius-Riipinen: Kaiken minä kauniiksi muutan

Opiskelijat ovat päässeet hyppäämään kohti uutta, kokeilemaan rajojaan ja syventämään taiteellista ilmaisuaan. Yhteisnäyttelyn kantavat teemat, normileikki ja muodonmuutos, ovat johdatelleet monipuolisiin tulkintoihin taiteen ja taidekasvatuksen näkökulmasta.

– Silmänräpäyksessä hän oli poissa. Ikuisesti liikkumatta, mutta ikuisesti liikkeessä. Mitä seurauksia voi siiven räpäytyksellä olla? Onko sinun pienellä eleelläsi jotain suuria vaikutuksia maailmassa? Päätätkö sysätä perhosen liikkeeseen vai annatko sen olla paikallaan, pohtii Roosa-Maria Tukia teoksessaan Silmänräpäyksessä.

Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat Hanna Helimäki, Josefiina Jokiaho, Jenny Kajaala, Matleena Kerola, Meri Tuuli Kinnunen, Eemil Koivu, Hanne Kontiola, Oona Laitinen, Kaisa Lenkkeri, Sisi Lindeblad, Elina Luiro, Matilda Matsi, Verna Penttilä, Paula Pietilä, Lauri Pitkänen, Emma Puputti, Laura Ranta, Krista Rekilä, Sonja Ripatti, Annika Ryhänen, Maija Saali, Anne Salenius-Riipinen, Niina Salmelin, Tommi Seppänen, Paula Sepponen, Helena Stigell, Matilda Taipale, Netta Tamminen, Teri Tsokkinen, Roosa-Maria Tukia, Sanni Vanttaja, Riika Vesakoivu ja Leo Xiong.

Syventävä taideproduktio -kurssin opettajina toimivat Antti Stöckell ja Maria Huhmarniemi.


Normileikkejä / Muodonmuutoksia
– Taidekasvatuksen syventäviä taideproduktioita 2018
26.4 – 27.5.2018
Avajaiset keskiviikkona 25.4.2018 klo 18 – 20

Galleria Valo, Arktikum, Pohjoisranta 4, Rovaniemi
Avoinna: ti–su klo 10–18, vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Yliopisto-opettaja Antti Stöckell
antti.stockell(at)ulapland.fi
+358 40 484 4408


LY / TTK / LP
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK