Taiteiden tiedekunnan uutiset
 
kuva: Maija Törmänen
kuva: Maija Törmänen.

LYY organisoimaan Lapin yliopiston opiskelijatuutoroinnin

29.11.2017

Lapin yliopisto ja Lapin yliopiston ylioppilaskunta (LYY) ovat tänään 29.11.2017 sopineet opiskelijatuutoroinnin organisoinnista tulevana lukuvuonna. Yhteinen tavoite on jatkaa sopimusta myös lukuvuoden 2018-19 jälkeen.

LYYn vastuulle siirtyy opiskelijatuutorien haku, valinta, koulutuksen organisoinnin sekä raportoinnin ja palautteen kerääminen. Lisäksi LYY on mukana vahvasti kehittämässä yhdessä yliopiston kanssa jatkossa tuutorointia kokonaisuudessaan. LYY tuottaa jatkossa myös kv-tuutoreille esimerkiksi koulutusta niiltä osin kuin samankaltaisuuksia paikallisen tutkinto-opiskelijatuutorin ja kv-tuutorin koulutuksissa on.

Opiskelijatuutoroinnin yhteyshenkilönä ylioppilaskunnassa toimii edunvalvonta-asiantuntija Antti Eteläaho. Yliopiston puolella yhteyshenkilö on palvelujohtaja Merija Timonen sekä kansainvälistymispalveluissa päällikkö Jaana Severidt.

- Opiskelijatuutorointi on yksi tärkeimpiä opiskelijan edunvalvonnan osa-alueita. Nyt meillä on erinomainen paikka kehittää yhdessä yliopiston kanssa tuutoroinnista Lapin yliopiston ylpeydenaihe. Luotan, että meillä on täydet mahdollisuudet siihen olemassa, Eteläaho kommentoi.

Opiskelijatuutorointi ja sen kehittäminen on ollut tänä vuonna LYYn hallituksen yksi kärkiteemoista. Hallituksen puheenjohtaja Matias Kassala on tyytyväinen saavutettuun lopputulokseen.

- Tuutorointi on elintärkeä osa uuden opiskelijan pääsyä tiedeyhteisömme jäseneksi. Tämä näkyy myös tulevassa tuutoroinnin uudistuksessa. Vaikka päävastuu tuutoroinnin järjestämisessä on ylioppilaskunnalla, tapahtuu kehittäminen nimenomaan yhteistyössä yliopiston, ainejärjestöjen ja ylioppilaskunnan kesken. Kassala iloitsee.

- Tuutoroinnin kehittäminen on aitoa vuorovaikutteista yhteistyötä yliopiston ja ylioppilaskunnan välillä, jossa hyödyt tulevat suoraan uusille opiskelijoille, yliopiston palvelujohtaja Merija Timonen kommentoi.

Suunnitelmat lukuvuoden 2018-19 tuutoroinnin osalta ovat jo pitkällä. Muutoksia nykyisenkaltaiseen opiskelijatuutorointiin on organisoinnin uudelleenjärjestelyn myötä tulossa.

- Meillä on tulossa aika isojakin muutoksia opiskelijatuutorointiin. Tavoitteena on esimerkiksi jatkaa opiskelijatuutorointia myös kevään puolelle. Tähän on erityisesti ensimmäisen vuoden opiskelijoilta tullut toiveita. Tuutorointia kehitetään joka tapauksessa sisältö edellä. Sisällön kehittämisessä on kuultu ja tullaan kuulemaan niin uusia opiskelijoita, tuutoreita kuin esimerkiksi ainejärjestöjä, Eteläaho toteaa.

Opiskelijatuutoroinnin tulevaisuuden suuntia avataan tarkemmin lähitulevaisuudessa. Opiskelija- ja kv-tuutorien haku käynnistyy näillä näkymin helmi-maaliskuun tienoilla.

Lisätietoja:

Matias Kassala
puheenjohtaja
puheenjohtaja(at)lyy.fi

Antti Eteläaho
edunvalvonta-asiantuntija
edunvalvonta(at)lyy.fi

Merija Timonen
palvelujohtaja
merija.timonen(at)ulapland.fi