Taiteiden tiedekunnan uutiset
 
Uutinen, kuvituskuva 1

Lapin ja Oulun yliopiston opiskelijat harjoittelevat tuotekehitystä yhteisellä kurssilla

7.11.2017

Muotoilijat, kauppatieteilijät ja tekniikan osaajat Lapin ja Oulun yliopistoista kohtaavat Oulun yliopiston Fab Labissa 8.–10. marraskuuta tuottaakseen innovaatioita ja oppiakseen yhteistyötaitoja.

Monialaiset opiskelijatiimit työskentelevät tuotekehityskurssilla Oulun yliopiston Fab Labissa, joka on laboratorio digitalisaation tutkimus- ja kehitystyölle. Tiimit opettelevat uusimpia digitaalisia nopean prototyypityksen menetelmiä. Työskentely alkaa keskiviikkona 8. marraskuuta ja päättyy valmiiden prototyyppien esittelyyn perjantaina 10. marraskuuta kello 13.00 Oulun yliopiston Tellus Innovation Arenalla.

Monitieteisenä yhteistyönä toteutettavalla projektimuotoisella tuotekehityskurssilla on mukana opiskelijoita ja ohjaajia Lapin yliopiston teollisen muotoilun koulutusohjelmasta, sähkö- ja konetekniikan opiskelijoita Oulun yliopistosta sekä Oulu Business School. Kehitettävä tuoteidea tulee yritykseltä, ja tänä vuonna se on innovatiivinen sisäilman puhdistuslaite.

Kurssin aloitustilaisuudessa 30. lokakuuta yritys esitteli aiheen, jota opiskelijoilla oli hetki aikaa työstää ryhminä. Hajautetun opiskeluvaiheen jälkeen projekti suoritetaan loppuun paikan päällä tiiviillä työskentelyvauhdilla Fab Lab Oulussa.

Projekti toteutetaan todellisia työelämän tarpeita mukaillen ja todelliseen tarpeeseen. Projektissa opetellaan samalla etätyötä ja uusimpia digitaalisia nopean prototyypityksen menetelmiä. Monialaiset työryhmät voivat tuottaa todellisia innovaatioita, mutta yhteistyötaitoihin on harjaannuttava. Kurssin tavoitteena on muun muassa, että eri alojen opiskelijat oppivat toimimaan muiden alojen ihmisten kanssa tiimeinä ja toteuttamaan innovatiivisia projekteja asiakkaan tarpeita vastaavasti.

Lisätietoja:
Teollisen muotoilun yliopistonlehtori Lauri Snellman, Lapin yliopisto, p. 0400 799 771, lauri.snellman (at) ulapland.fi
Fab Lab Oulun johtaja Jani Ylioja, p. 050 595 1907, jani.ylioja (at) oulu.fi

LaY/Viestintä/SV