Taiteiden tiedekunnan uutiset
 
tieteen päivätkuva.jpg

Lapin yliopiston Tieteen päivillä pohditaan vapautta ja rajoja

7.8.2017

Syyskuussa Lapin yliopistolla järjestettävien Tieteen päivien ohjelma rakentuu tänä vuonna ”Vapauden rajat” -teeman ympärille. Teemaa lähestytään sekä yksityiskohtiin syventyen että suuria kokonaisuuksia hahmotellen.

Tieteen päivien luennoissa ja paneeleissa käsitellään mm. sananvapautta, tieteen vapautta, kummia kokemuksia voimavarana, ihmisen muokkaamista lääketieteellisesti, vapauskäsityksen muuttumista vuosien saatossa sekä lääketieteen ja taiteen rajoja. Tieteen päivät on suurelle yleisölle suunnattu, eri tieteenaloja luotaava tapahtuma, jossa eri alojen asiantuntijat keskustelevat ja väittelevät tieteen ja taiteen ajankohtaisista virtauksista. Kaikkiaan päivillä esiintyy lähes kolmekymmentä maamme johtavaa tieteen ja taiteen asiantuntijaa.

Tieteen päivien yhteydessä järjestetään myös nuorten tiedepäivä perjantaina 8.9.2017. Nuorten tiedepäivän aikana lukiolaiset tutustuvat yhteiskuntasimulaattoriin sekä roolipeliin maailmankaupasta. Lisäksi tieteen asiantuntijat vierailevat päivän aikana Lyseonpuiston lukiossa.

Perjantaina 8.9. järjestetään parin vuoden tauon jälkeen Science slam-tapahtuma. Science slamin ideana on, että tutkijat kilpailevat noin 10 minuuttisilla esityksillään yleisön suosiosta ja yleisön äänien perusteella yksi esitys voittaa kisan. Kaikki esitystekniset keinot ovat slamissa sallittu ja perinteisten powerpointien lisäksi esimerkiksi soittaminen, laulaminen ja tanssiminen on sallittu.

Tieteen päivät on valtakunnallinen tapahtuma, joka järjestetään joka toinen vuosi seitsemällä eri paikkakunnalla. Rovaniemellä tapahtumaa on järjestänyt Lapin yliopiston viestintäpalvelut vuodesta 2011. Tieteen päiviä tukevat Suomen Kulttuurirahasto ja Tieteen tiedotus ry. Valtakunnallisen Tieteen päivät -tapahtumasarjan tavoitteena on kertoa suurelle yleisölle tieteen uusimmista tuloksista ja mahdollisuuksista.

Lapin yliopiston Tieteen päivät on kaikille avoin tapahtuma ja se järjestetään 8.–9. syyskuuta 2017.

Lisätietoja
Olli Tiuraniemi
Viestintäpäällikkö
p. 0400 695 418
olli.tiuraniemi(at)ulapland.fi

Johan-Eerik Kukko
Markkinointi- ja viestintäkoordinaattori
p. 040 484 4416
johan-eerik.kukko(at)ulapland.fi

http://www.ulapland.fi/tieteenpaivat
http://www.facebook.com/LapinyliopistonTieteenpaivat/