Taiteiden tiedekunnan uutiset
 
sapporo_ttk_web.jpg
Ryo Yamadan design studion opiskelijoita työskentelemässä. Taka-alalla Ryo Yamada. Kuva: Antti-Jussi Yliharju

Lapin yliopiston ja Sapporo City Universityn yhteinen ympäristötaideprojekti Galleria Napan edustalla

15.9.2017

Paikalliset ohikulkijat ovat saaneet tällä viikolla ihmetellä mitä Kairatien ja Lapinkävijäntien kulmassa Galleria Napan edustalla oikein tapahtuu. Lapin yliopisto ja Sapporo City University ovat rakentaneet yhteistyötä käytännön tasolla järjestämällä siellä yhteisen ympäristötaiteen työpajan. Työpajassa viikon aikana syntyneen ympäristötaideteoksen julkaisujuhlaa vietetään perjantaina 15.9. klo 18 Galleria Napassa. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Työpajaan osallistuivat taiteilija-arkkitehti Ryo Yamada ja hänen design studionsa opiskelijat Sapporosta yhdessä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan Arctic Art and Design -maisteriohjelman sekä teollisen muotoilun koulutusohjelman opiskelijoiden kanssa. Projektin koordinaattorina toimi teollisen muotoilun yliopisto-opettaja Antti-Jussi Yliharju.

– Projektin tavoitteena on kansainvälisen ja monialaisen yhteistyön rakentaminen Sapporo City Universityn muotoilun tiedekunnan ja Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan välille sekä esitellä tämän yhteistyön hedelmiä yhteisen ympäristötaidetyöpajan kautta, projektin koordinaattori Yliharju kertoo.

Työpajassa toteutettiin erilaisia arkkitehtoonisia tasoja hyödyntävä ympäristötaideteos, johon kuuluu muun muassa kaksi yhden tatamin mittaista japanilaista teehuonetta, pitkä penkki istumista varten sekä puistikossa kasvavan puun ympäröivä portaikkorakennelma. Teoksesta on haluttu tehdä ennen kaikkea osallistava – siihen saa koskea, sen sisälle voi mennä, sen päälle voi istua ja siinä voi myös omalla vastuullaan kiipeillä. Teoksen rakennusmateriaaleina on käytetty rimaa, hallaharsoa, raakaponttia sekä erilaisia kierrätysmateriaaleja. Teos on esillä Galleria Napan edustalla olevassa puistossa syksyn ajan ainakin ensilumien tuloon asti.


sapporo_ttk_web2.jpg
Työpajaan osallistuvia Sapporo City Universityn ja Lapin yliopiston Arctic Art and Design -maisteriohjelman opiskelijoita. Kuva: Antti-Jussi Yliharju


University of Lapland & Sapporo City University
Architectural Installation Project 2017
11. – 15.9.2017


Ympäristötaideteoksen julkaisujuhla
perjantaina 15.9. klo 18.00

Galleria Napa, Kairatie 3, Rovaniemi

Lisätietoja:
Teollisen muotoilun yliopisto-opettaja Antti-Jussi Yliharju
antti-jussi.yliharju(at)ulapland.fi
+358 40 484 4370
www.ryo-yamada.com
www.scu.ac.jp/english
www.ulapland.fi/FI/Yksikot/Taiteiden-tiedekunta


LY / Viestintä / LP