Taiteiden tiedekunnan uutiset
 

Lapin yliopiston vieraskielisiin maisteriohjelmiin lukuvuosimaksut

7.6.2016

Lapin yliopiston hallitus on päättänyt kokouksessaan 7.6.2016 asettaa yliopiston lukuvuosimaksun suuruudeksi 8 000 euroa lukuvuodelta. Lukuvuosimaksut koskevat vain EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta tulevia tutkinto-opiskelijoita, jotka suorittavat korkeakoulujen vieraskielisissä ohjelmissa kandidaatin tai maisterin tutkintoa. Maksut eivät koske vaihto- tai tohtoriopiskelijoita.

Lapin yliopiston osalta maksut tulevat koskemaan kaksivuotisia kansainvälisiä maisteriohjelmia, ja maksun määrä on sama kaikissa näissä ohjelmissa. Maksut koskevat vain uusia opiskelijoita, jotka aloittavat opintonsa syksyllä 2017. Lapin yliopistoon on saapunut vuosittain noin 70 kansainvälistä tutkinto-opiskelijaa, joista 76 prosenttia saapuu EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta.

Lukuvuosimaksujen periminen liittyy yliopistolain muutokseen, joka velvoittaa kaikki yliopistot Suomessa maksujen käyttöönottoon. Lain muutoksen taustalla on myös tarve kehittää korkeakoulujen koulutusvientiä. Se myös haastaa yliopistot pohtimaan kansainvälistä profiloitumista.

– Lapin yliopisto on kansainvälinen yliopisto, jossa joka neljäs uusi opiskelija on kansainvälinen. Maksuja määritettäessä on tähdätty siihen, että Lapin yliopisto säilyy houkuttelevana ja kansainvälisenä opiskeluyhteisönä myös jatkossa, toteaa yliopiston rehtori Mauri Ylä-Kotola.

Lapin yliopistossa on maksujen myötä otettu käyttöön myös apurahajärjestelmä. Lukuvuonna 2017–2018 kaikille opiskelijoille, joilla on velvollisuus maksaa opiskelustaan, myönnetään stipendi, joka kattaa vähintään puolet lukuvuosimaksun kustannuksista.

– Maksujen vastapainoksi on luotu apurahajärjestelmä, jonka avulla haluamme tukea parhaiden kykyjen opiskelua Lapissa ja lisätä Lapin yliopiston houkuttelevuutta, kertoo opetuksen tukipalveluiden palvelupäällikkö Merija Timonen.


Lapin yliopiston kansainväliset maisteriohjelmat

Arctic Art and Design (taiteiden tiedekunta)
Media Education (kasvatustieteiden tiedekunta)
International and Comparative Law (oikeustieteiden tiedekunta, ei opiskelijoiden sisäänottoa vuonna 2017)
Tourism, Culture and International Management (yhteiskuntatieteiden tiedekunta)
Global Biopolitics (yhteiskuntatieteiden tiedekunta, ei opiskelijoiden sisäänottoa vuonna 2017)
Comparative Social Work (yhteiskuntatieteiden tiedekunta, ei opiskelijoiden sisäänottoa vuonna 2017)


Lisätietoja:

Rehtori Mauri Ylä-Kotola
P. 0400 276 288

Palvelupäällikkö Merija Timonen
P. 040 777 7352


LaY/Viestintä/SV
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK