Taiteiden tiedekunnan uutiset
 
eufratjatigris_web.jpg
Leila Lipiäinen: Eufrat ja Tigris. 2011. Kuva: Leila Lipiäinen

Leila Lipiäinen taiteiden tiedekunnan syyskuun taiteilijana Galleria Lovisassa

2.9.2017

Yliopistomme kahvila Meidän Lovisan seinät täyttyvät jälleen taiteesta, kun Lapin yliopiston näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäisen Oi Maailma! -taidenäyttely avaa Galleria Lovisan näyttelysyksyn.

Lipiäisen näyttely koostuu teoksista, jotka olivat esillä Äkäslompolossa Galleria Kellokkaassa jo vuonna 2011. Tässä maailman menossa tuli tarve tuoda ne jälleen esille. Ne ovat vanhoja karttoja maailmasta, joka on muuttunut sinäkin aikana, jolloin ne olivat näyttelyssä edellisen kerran.

– Edesmennyt isoäitini, Mumski, tapasi huudahtaa ”Oi maailma!” silloin, kun jotain erityistä tapahtui. Nyt on taas sen aika. Voisi jopa sanoa ”Voi maailmaa!”, Lipiäinen luonnehtii.

Rovaniemeläinen kuvataiteilija Leila Lipiäinen on vuosia tehnyt esinelähtöisiä teoksia. Hän löytää outoja ja kiehtovia muotoja ja inspiroivia materiaaleja olemassa olevista esineistä. Hän muokkaa löydettyjä, muuttaa niitä, yhdistää yllättäviä ja arvottomiakin esineitä toisiinsa ja saa näin aikaan jotain uutta. Muodot, materiaalit, merkitykset ja käsitteet herättävät hänen kiinnostuksensa.

Lapin yliopiston Galleria Lovisassa on mahdollisuus nähdä taiteiden tiedekunnan alumnien, henkilökunnan ja opiskelijoiden joukosta valittujen kuukauden taiteilijoiden teoksia. Näyttelytila sijaitsee kahvila Meidän Lovisan yhteydessä.

tiibetdelhi_web.jpg
Leila Lipiäinen: Tiibet ja Delhi. 2011. Kuva: Leila Lipiäinen

Taiteiden tiedekunnan syyskuun taiteilija Galleria Lovisassa
Leila Lipiäinen: Oi maailma!

Yliopistonkatu 8, Rovaniemi
Avoinna: ma–pe klo 7.30–20, la klo 8–16,
sunnuntaisin ja arkipyhinä suljettu.

Lisätietoja:
Leila Lipiäinen
leila.lipiainen(at)ulapland.fi
+358 40 484 4417


LY / Viestintä / LP