Taiteiden tiedekunnan uutiset
 
tao_kalenteri_kansi_pieni.jpg

TAO ry:n alastonkalenteri vuodelle 2018 on ilmestynyt

24.11.2017

Taideaineiden opiskelijoiden ainejärjestö TAO on julkaissut alastonkalenterin.

Perinteinen alastonkalenteri muotoutui yhdessä graafista suunnittelua opiskelevan Mikko Roinisen ja kuvataidekasvatusta opiskelevan Ruusu-Maria Lappalaisen käsissä ihmiskehon kauneutta ylistäväksi taiteelliseksi tuotteeksi, jossa myös arktinen luonto on esillä.

— Idea kalenterin toteutukseen lähti vuosia aiemmin TAO:n toteuttamasta alastonkalenterista, jonka halusimme tänä vuonna herättää uudelleen henkiin täysin uudella ilmeellä, Lappalainen toteaa.

Lappalaisen mukaan taiteiden tiedekunnassa on monia todella osaavia ja innokkaita tekijöitä. Lisäksi ainejärjestön jäsenistö on varsin aktiivista.

— Halusimme hyödyntää jäsenistömme taiteellista osaamista tässä opiskelijavetoisessa projektissa, Lappalainen kertoo.

Mukana kalenterin teossa oli useita ainejärjestön jäseniä, TAO ry sekä ainejärjestön alla toimiva taiteiljayhteisö Kalto. Kalenterin tekijät haluavat kiittää Lapin yliopistoa, joka mahdollisti kuvausten järjestämisen tiloissaan.

Kalenterin voi hankkia itselleen Tao-kahveilta, tilauslomakkeella tai TAO ry:n kotisivuilta. Ostamalla kalenterin tuet TAO ry:n ja taiteiljayhteisö Kalton toimintaa.

TAO ry on vuonna 2006 perustettu Lapin yliopistossa toimiva ainejärjestö, johon kuuluvat kaikki taiteiden tiedekunnan koulutusohjelmat. Yhdistyksenä TAO tahtoo turvata jäsentensä edunvalvontaa sekä ylläpitää lämminhenkistä ja luovaa ilmapiiriä. Ainejärjestömme kaikki toiminta on lähtöisin opiskelijoista.