Taiteiden tiedekunnan uutiset
 
Jaana-Erkkilän-Enkeleita_ja_Tuija-Hautala-Hirviojan-Kesakissa_550px.jpg
Kuvassa vasemmalla Jaana Erkkilän teos Enkeleitä, onhan heitä ja oikealla Tuija Hautala-Hirviojan teos Kesäkissa Simo on jo mielessä.

Taide- ja kulttuuriopintojen yksikön joulunäyttely Galleria Lovisassa

30.11.2021

Galleria Lovisassa on joulukuun ajan esillä taiteiden tiedekunnan taide- ja kulttuuriopintojen yksikön eli TaKun henkilökunnan ensimmäinen joulunäyttely. TaKussa työskentelevät taiteen tekijät ja kulttuurin tuntijat opettavat kaksi- ja kolmiulotteista kuvan tekemistä eri tekniikoilla, kulttuuriaineita sekä visuaalista ymmärrystä kaikille taiteiden tiedekunnan opiskelijoille. Näytelyyn osallistuu seitsemän kuvataiteilijaa ja esillä on yhteensä 10 teosta.

– Käsityksemme taiteesta on yhtä korkea kuin leveäkin, emme erottele muotoilua ja kaunotaidetta toisistaan – mukaan mahtuu niin ikiaikaisilla menetelmillä kuin ennen kokeilemattomilla konsteilla tehtyjä teoksia, kuvailee näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen joulunäyttelyn antia.


Tom-Engblom_Suoja_web.jpg
Yksityiskohta Tom Engblomin teoksesta Suoja. 2021. Merisiilit, merilevä, messinki.


Hilkka-Liikkasen-Puoli-vuotta-kesään_Esa-Meltauksen-Kirje-kotiin_ja_Pirjo-Puurusen-Varjoja-valossa_web.jpg
Kuvassa vasemmalla Hilkka Liikkasen teos Puoli vuotta kesään, keskellä Esa Meltauksen teos Kirje kotiin ja oikealla Pirjo Puurusen teos Varjoja valossa.


Näyttelyssä nähtävien teosten kieli on abstraktia, esittävää tai jotakin siltä väliltä. Näkemisen vapaus on katsojalla. Teokset edustavat taiteen eri tekniikoita kuten valokuvausta, carborundum- ja linografiikkaa, kivilitografiaa, kuvanveistoa, piirustusta ja öljyvärimaalausta.


Tom-Engblomin_Suoja_ja_Leila-Lipiaisen-Pitka-vokaali_web3.jpg
Kuvassa vasemmalla Tom Engblomin teos Suoja ja oikealla Leila Lipiäisen teos [Joululaulun] Pitkä vokaali.


Näyttelyssä mukana teoksillaan ovat Tom Engblom, Jaana Erkkilä-Hill, Tuija Hautala-Hirvioja, Hilkka Liikkanen, Leila Lipiäinen, Esa Meltaus ja Pirjo Puurunen.

Joulunäyttelyn myötä Lapin yliopiston taide- ja kulttuuriopintojen yksikkö haluaa toivottaa kaikille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!


TaKun joulu
– taiteiden tiedekunnan taide- ja kulttuuriopintojen
yksikön henkilökunnan joulunäyttely Galleria Lovisassa
30.11.2021 – 4.1.2022

Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi
Avoinna: ma–pe 7.30–20, la 8–15

Lapin yliopiston Galleria Lovisassa esitellään taiteiden tiedekunnan alumnien, henkilökunnan ja opiskelijoiden joukosta valittujen kuukauden taiteilijoiden teoksia sekä satunnaisia yhteisnäyttelyitä. Näyttelytila sijaitsee kahvila Meidän Lovisan yhteydessä.

Lisätietoja Galleria Lovisan näyttelyistä:

Näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen
leila.lipiainen(at)ulapland.fi


LY / TTK / LP