Taiteiden tiedekunnan uutiset
LovisanKesäIV_550px_2.jpg
Pirjo Puurunen: Abu Kabirin hautoja, 2021

Taiteiden tiedekunnan henkilökunnan neljäs kesänäyttely Galleria Lovisassa

1.6.2021

Lovisan kesä IV -näyttelyssä on esillä teoksia Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan opetus-, tutkimus- ja hallintohenkilökunnalta. Järjestyksessään neljänteen henkilökunnan kesänäyttelyyn osallistuu 12 taiteilijaa ja esillä on yhteensä 16 teosta tai teossarjaa. Näyttely on nähtävillä 1.6.–25.8. Tervetuloa tutustumaan!

Taiteiden tiedekunnassa tehdään taidetta leveällä rintamalla. Kieli on abstraktia, esittävää ja jotakin siltä väliltä. Näkemisen vapaus on katsojalla. Tänä kesänä on tarjolla teoksia, jotka edustavat taiteen eri tekniikoita; valokuvia, taidegrafiikkaa, kuvanveistoa, akvarelli-, tempera- ja akryylimaalauksia, kollaaseja sekä sekatekniikkaa.


LovisanKesaIV_web1.jpg
Kuvassa vasemmalla Elisa Alaluusuan teos Muistikuvia sekä Tuija Hautala-Hirviojan Koronakaverit ja oikealla Marja Ylioinaan teos Unia ja painajaisia.


LovisanKesaIV_web2.jpg
Kuvassa vasemmalla Leila Lipiäisen teos Sininen I, keskellä Tom Engblomin Täydet yhdessä ja oikealla Tuija Hautala-Hirviojan Ruttotohtori sekä Heidi Pietarisen Regina Dolores.


– Käsityksemme taiteesta on yhtä korkea kuin leveäkin, emme erottele muotoilua ja kaunotaidetta toisistaan. Mukaan mahtuu niin ikiaikaisilla menetelmillä kuin ennen kokeilemattomilla konsteilla tehtyjä teoksia, kuvailee näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen kesänäyttelyn tarjontaa.

Mukana näyttelyssä ovat teoksillaan Elisa Alaluusua, Tom Engblom, Tuija Hautala-Hirvioja, Timo Jokela, Katri Konttinen, Anu Kylmänen, Leila Lipiäinen, Esa Meltaus, Silja Nikula, Heidi Pietarinen, Pirjo Puurunen ja Marja Ylioinas.


LovisanKesaIV_web3.jpg
Kuvassa vasemmalla Pirjo Puurusen teos Abu Kabirin hautoja, oikealla Silja Nikulan Aavasaksa ja Tom Engblomin Tanssi kanssani.


LovisanKesaIV_web4.jpg
Vasemmalla Timo Jokelan teos Metsäniityllä ja oikealla Anu Kylmäsen teos Luottamuksen harha


Lovisan kesä IV
– Taiteiden tiedekunnan henkilökunnan kesänäyttely
1.6.–25.8.2021
Galleria Lovisa

Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi
Katso yliopiston aukioloajat kesällä 2021 täältä.

Lisätietoja:
Näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen, leila.lipiainen(at)ulapland.fi


LY / TTK / LP