Taiteiden tiedekunnan uutiset
 
Sammalkivi_web.jpg
Sammalkivi

Taiteiden tiedekunta esillä Habitare messuilla

5.9.2017

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta on esillä Helsingin Habitare messuilla 13–17 syyskuuta 2017. Tiedekunnan interaktiivisella Vaana-osastolla kiteytyy usean suunnittelijan näkökulma arktisesta niukkuudesta.

Helsingin messukeskuksessa esillä olevat työt ovat opiskelijoiden ja The Naked Approach -tutkimushankkeen taidonnäyte pohjoisen kaamoksen kokemisesta. The Naked Approach -tutkimushankkeessa luodaan ja tutkitaan käyttäjälähtöisesti muotoilun, teknologian ja liiketoiminnan ratkaisuja uudenlaisen digitaalisen ja vuorovaikutuksellisen tutkimukseen toteuttamiseksi.

Vuorovaikutteisella Vaana-messuosastolla inspiraation lähteenä on ollut valon merkitys arktisessa ympäristössä. Osastolla voi kokea, miten ihmisen keho ja liike keskustelevat teknologian kanssa. Esillä on muiden muassa Sammalkivi-istuin, jonka polveileva kudottu pinta reagoi kosketukseen ja avaa näin käyttäjälle pohjoista kokemusmaailmaa. Vuorovaikutteisessa Kevään kosketus -teoksessa voi kastaa kädet virtaavaan veteen ja ohjailla veden kulkua. Virtaukseen reagoivat valot heijastuvat jokiuomaan, jonka muoto mukailee Lemmenjokea.

Osasto on ollut tänä vuonna esillä Rovaniemellä Arctic Design viikolla ja Milanon Design viikolla.

Lisätietoja:

Piia Pyrstöjärvi, Yliopistonlehtori
Piia.Pyrstojarvi@ulapland.fi

Maria Keskipoikela, Amanuenssi
Maria.Keskipoikela@ulapland.fi

vaana2017@ulapland.fi  

www.vaana2017.fi  

www.facebook.com/Vaana2017  

www.instagram.com/vaana2017  

LY/Viestintä/OT