Taiteiden tiedekunnan uutiset
 
Lehtojärvi.jpg
Kuva: Antti Stöckell. ”Lehtojärvi”: Koulutukseen osallistunut Anna Heikkilä veistämässä lunta Arctic Snow Hotelilla Lehtojärvellä joulukuussa 2018.

Taitoa lumelle –hankkeessa koulutetaan jälleen uusia lumi- ja jääveistäjiä

22.8.2019

Lumi- ja jäärakentaminen on kasvava pohjoissuomalaisen matkailurakentamisen ja -palveluiden osa-alue, jolle tarvitaan lisää ammattitaitoisia lumi- ja jääveistäjiä pohjoiselta alueelta. Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan toteuttamassa Taitoa lumelle: Lumi- ja jääveistäjien työelämälähtöinen koulutus -hankkeessa järjestetään jo toisena talvena peräkkäin työelämälähtöinen koulutuskokonaisuus.

Haku koulutukseen on alkanut. Koulutus ajoittuu syksylle ja talvelle 2019-2020 kolmena moduulina, jotka ovat suunnittelun ja veiston perustaidot (viikko 43), turvallisuus (2 päivää loka-marraskuun aikana) sekä työssäoppiminen piloteissa (2 viikkoa marras-joulu-tammikuun aikana).

Hankkeessa koulutetut lumi- ja jääveiston erityisosaajat voivat toimia teknisen toteutuksen ja turvallisuusvaatimukset huomioiden erilaisissa lumi- ja jäärakentamisen ympäristöissä ja työryhmissä. Koulutuksella lisätään käytännön veistämisen taitojen lisäksi vuorovaikutustaitoja tilaajan ja muiden suunnittelijoiden kanssa toimiessa. Paikallisten toimijoiden taitojen lisääntyminen edistää alalle työllistymistä ja alan yrityksille se merkitsee osaavan työvoiman saatavuutta omalta alueelta. Viime talvena koulutukseen osallistui 10 henkilöä työskennellen alan matkailukohteissa Rovaniemen ja Kittilän seudulla.

Koulutushanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahaston Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma. Rahoittava viranomainen on Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Tiedustelut alkavasta koulutuksesta:


Hankkeen vastuullinen johtaja Timo Jokela
0407396034

Projektipäällikkö Antti Stöckell
040 4844408

etunimi.sukunimi(at)ulapland.fi

Luvattumaa.jpg

Kuva Antti Stöckell. ”Luvattumaa”: Koulutuksessa tehtiin keväällä 2019 yhteinen matka useisiin lumirakennuskohteisiin, jolloin Levin Luvattumaan lumireliefien tekijät pääsivät esittelemään töitään muille osallistujille.

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK