Suomen Akatemian rahoitusta haettiin ahkerasti päättyneessä syksyn haussa

7.10.2019

Suomen Akatemian syyskuun haun hakemusmäärät kasvoivat kokonaisuutena viime vuodesta. Lapin yliopistolta jätettiin Akatemian syksyn hakuun kolmisenkymmentä hakemusta.

Suomen Akatemian syyskuun haun määrät kasvoivat viime vuodesta. Lapin yliopistolta jätettiin Akatemian syksyn hakuun tänä vuonna kolmisenkymmentä hakemusta. Suurin osa hakemuksista kohdistui akatemiahankerahoitukseen, mutta mukana oli myös neljä hakemusta akatemiaprofessorin tehtävään, neljä akatemiatutkijan tehtävään ja useita tutkijatohtorihakemuksia. Lisäksi haettiin liikkuvuusrahoitusta tutkijoiden kansainvälisen yhteistyön tukemiseksi.

Suurin osa Suomen Akatemian hakemuksista osoitettiin kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunnalle, joka vastaanotti tänä vuonna yhteensä 970 hakemusta. Syyskuun haun rahoituspäätökset tehdään huhti-kesäkuussa 2020. Tarkemmat päätösaikataulut ja lisätiedot hakemusmääristä kokonaisuutena löytyvät Suomen Akatemian verkkosivuilta.

Lisätietoja:

Tutkimusasiantuntija

Petra Falin

petra.falin(at)ulapland.fi

Tutkimusvararehtori

Antti Syväjärvi

antti.syvajarvi(at)ulapland.fi

Linkki:

Hakemukset syyskuun haussa 2019 toimikunnittain ja rahoitusinstrumenttikohtaisesti