• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Ajankohtaista
 

Vuoden 2019 Jenny ja Antti Wihurin rahaston apurahat

10.5.2019

Jenny ja Antti Wihurin rahasto rakentaa hyvinvoivan yhteiskunnan perusedellytyksiä mahdollistamalla tiedettä, taidetta ja yhteiskunnallista toimintaa. Apurahoilla luodaan mahdollisuuksia työskentelylle, uusille avauksille ja toiminnan kehittämiselle.

Apurahojen hakuaika on 5.5. – 31.5.2019.

Apurahaa haetaan verkkopalvelussa hakuaikana.

Hakuohjeet ja lisätietoja löydät osoitteesta

WWW.WIHURINRAHASTO.FI

Apurahoja myönnetään laajasti eri aloille

Tieteen aloille

Apurahoja tieteelliseen työskentelyyn

Tieteen apurahoja myönnetään ensisijaisesti tutkimustyöhön. Apurahoja myönnetään laajasti eri tieteen aloille sekä perustutkimukseen että soveltavaan tutkimukseen.

Tieteen apurahoissa rajoitettuja aloja ovat lääketiede ja biolääketiede, joita edistämme pääasiassa ylläpitämällä Wihurin tutkimuslaitosta. Emme siis lähtökohtaisesti myönnä apurahoja näille aloille.

Apurahaa voi hakea väitöskirjatyöhön ja väitöskirjatyön jälkeiseen tutkimukseen. Lisäksi säätiö myöntää homing-apurahaa, joka on tarkoitettu post-doc -vaiheen jälkeiseen tutkimukseen Suomeen palaavalle tutkijalle oman tutkimusryhmän perustamiseen. Säätiöltä voi hakea myös muuta tutkimusrahoitusta esimerkiksi tutkimusryhmille.

Muuhun tieteen asemaa tai alaa kehittävään toimintaan

Apurahaa voi hakea muuhunkin sellaiseen toimintaan, joka edistää tutkimustoimintaa ja tieteen näkyvyyttä tai arvostusta yhteiskunnassa.

Taiteen aloille

Taiteen alojen apurahojen tarkoitus on luoda edellytyksiä taiteellisen toiminnan harjoittamiselle ja taiteen kohtaamiselle sekä kokemiselle yhteiskunnassa.

Edellytyksiä taiteellisen toiminnan harjoittamiselle voivat olla esimerkiksi työskentelyapurahat taiteelliseen (mm. musiikki, tanssi- tai teatteritaide) tai kirjalliseen työskentelyyn sekä apurahat soitinhankintoihin tai esitysten järjestämiseen. Rahastolta voi myös hakea apurahaa taiteen alojen kehittämishankkeisiin ja pilotointiin.

Taiteen apurahoissa rajoitettu ala on kuvataide, jota tuemme pääasiassa kartuttamalla Rovaniemen taidemuseossa sijaitsevaa taidekokoelmaa ja ylläpitämällä kuvataiteen residenssi- ja stipendiohjelmia. Emme siis lähtökohtaisesti myönnä apurahoja kuvataiteelliseen työskentelyyn tai näyttelyiden järjestämiseen.

Yhteiskunnallisen toiminnan eri aloille

Yhteiskunnallisella toiminnalla tarkoitetaan sellaista toimintaa, joka edistää aktiivisen, osallisuutta tuntevista ihmistä koostuvan kansalaisyhteiskunnan rakentumista. Yhteiskunnallinen toiminta voi tarkoittaa esimerkiksi nuorisotoimintaa, vapaaehtoista maanpuolustustyötä, kulttuuritoimintaa tai yrittäjyystaitojen edistämistä. Yhteiskunnallinen toiminta voi kuitenkin käsittää muitakin teemoja.

Kuka voi hakea apurahaa ja kuinka paljon?

Apurahaa voivat hakea yksityishenkilöt, työryhmät ja yhteisöt.

Myönnämme pääasiassa työskentelyapurahoja yksityishenkilöille ja kuluapurahoja yhteisöille.

Jenny ja Antti Wihurin rahasto myöntää sekä osavuotiseen työskentelyyn että kokovuotiseen työskentelyyn tarkoitettuja apurahoja.

Kokovuotinen  apuraha, väitöskirjatyö 26 000 euroa ja väitöskirjatyön jälkeinen tutkimus 30 000 eu­roa, on tarkoi­tettu vuoden täysipäiväiseen ansiotyöstä vapaaseen työskentelyyn. Apuraha myönnetään enintään vuodeksi kerrallaan. Kokovuotista apurahaa voi uusilla hakemuksilla hakea myös toiseksi ja kolmanneksi vuodeksi. Mahdollinen uusi myöntöpäätös edellyttää, että jatkohakemuksessa kerrotaan hankkeen edistymisestä. Lisäksi tarvitaan uusi työnohjaajan lausunto.

Puolen vuoden apuraha, väitöskirjatyö 13 000 euroa ja väitöskirjatyön jälkeinen tutkimus 15 000 eu­roa, on tarkoi­tettu puolen vuoden täysipäiväiseen ansiotyöstä vapaaseen työskentelyyn.

Suomeen palaavalle tutkijalle post doc -vaiheen jälkeiseen itsenäiseen tutkimukseen myönnettävä homing-apuraha on suuruudeltaan 50 000 euroa.

Lausunnot annetaan verkkopalvelussa

Apurahahakemusta tukevat lausunnot annetaan lausuntojen verkkopalvelussa.

Ohjeita lausunnonantajalle löydät verkkosivuiltamme.

hyvä tietää hausta

Apurahat myönnetään 9.10.2019 ja julkistetaan sen jälkeen.

Apurahoista ilmoitetaan hakijoille sähköpostitse sekä apurahansaajille lisäksi kirjeitse.

Myönnettävistä apurahoista päättää Jenny ja Antti Wihurin rahaston hallitus. Hallitus käyttää apunaan eri alojen asiantuntijoita hakemusten arviointiin.

kysyttävää?

Palvelemme hakemiseen liittyvissä kysymyksissä arkisin (ma–pe) klo 9-16.

Puh: 09 4542400
Sähköposti: toimisto@wihurinrahasto.fi

Hakemusjärjestelmään liittyviin teknisiin kysymyksiin vastataan sähköpostitse: hakemustuki@datalink.fi

 

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK