Yliopistokoulutukseen kuuluu keskeisesti tieteellisen tekstin tuottaminen ja arvioiminen. Perehdy huolella kirjoittamisen ohjeisiin; muun muassa eri kirjoitelmatyyppeihin, ulkoasuun ja lähteisiin viittaamiseen.
YLEISIÄ KIRJOITUSOHJEITA TTK.pdf
APA7_viittaustekniikka.pdf
Voit saada opintosuorituksia osallistumalla yliopistollamme taiteen ja muotoilun alaan liittyville vierailuluennoille, seminaareihin ja väitöstilaisuuksiin sekä keräämällä niistä merkinnät luentopassiin ja kirjoittamalla luentopäiväkirjan. Yliopiston ulkopuolisisten luentojen luentopassikelpoisuudesta tulee sopia etukäteen koulutusohjelman professorin kanssa.
Perehdy luentopassin tarkempiin ohjeisiin ja tulosta luentopassi tästä >
Perehdy opiskelijoiden harjoitus- ja opinnäytetöiden tekijänoikeuksiin.
Tulosta ja täytä opiskelijoiden harjoitus- ja opinnäytetöiden käyttöoikeuksia koskeva sopimus.
Voit hakea siirtoa suoraan oman koulutusohjelmasi maisteriopintoihin aiempien opintojesi perusteella.
Tutustu siirtohaun edellytyksiin ja ohjeisiin. Täytä e-lomake klikkaamalla TÄSTÄ.
Suoraan maisteriohjelmaan hyväksytyiltä opiskelijoilta edellytämme yleensä täydentäviä opintoja.
Lue lisää täydentävistä opinnoista TaM-tutkintoon >
Taiteiden tiedekunnassa siirtyminen koulutusohjelmasta toiseen on mahdollista tietyin reunaehdoin. Pääaineen vaihtoa taiteiden tiedekunnan sisällä haetaan Lapin yliopiston erillisvalintojen hakulomakkeella. Hakulomake ja hakuohjeet päivitetään ennen yhteishaun alkamista. Hakemukseen on liitettävä opintosuoritusote sekä perustelut pääaineen vaihdolle. Lisätietoja saa opintopäälliköltä. Pääaineen vaihtoa ei myönnetä kuvataidekasvatuksen koulutusohjelmaan. Siirtoa hakevalla on oltava suoritettuna vähintään sen koulutusohjelman perusopinnot 25 op:ta, johon opiskelija hakee siirtoa. Siirtohakemukset käsitellään tapauskohtaisesti ja päätökset tehdään sen perusteella, mahtuuko koulutusohjelmaan lisäopiskelijoita ja soveltuuko hakija tiedoiltaan ja taidoiltaan hakemaansa koulutusohjelmaan. Siirtohakemukset käsitellään ja päätökset tehdään koulutusohjelmien valintatoimikunnissa.
AV-laitteiden lainaus taiteiden tiedekunnassa tehdään Trail-järjestelmän kautta. Tästä poikkeuksena kuvataidekasvatuksen kalusto, joka lainataan vastuuhenkilöiden kautta. Lainausohjeet löydät täältä.
F-talossa voi työskennellä ilman erillistä kulkuavainta ma-pe klo 7.30–20.00. Huomioi kuitenkin poikkeusaukioloajat. Erillisellä kulkuavaimella voi työskennellä myös ma-pe klo 20.00 jälkeen sekä viikonloppuisin. Taiteiden tiedekunnan opiskelijat pääsevät erillisellä kulkuavaimella sisään F-talon porrashuoneen F5 ulko-ovesta päivittäin klo 7.00–23.59 välisenä aikana. Klo 20.00 jälkeen rakennuksesta poistuttaessa on ehdottomasti käytettävä porrashuoneen F5 ulko-ovea ja kulkuavainta. Kulkuavaimia voi noutaa yliopiston pääaulan ja F-siiven infopisteistä ma-pe pääsääntöisesti klo 8.00–16.00 välisenä aikana.
Ennen kuin alat työskennellä tiedekuntamme työtiloissa, perehdy yhteisiin toimintaohjeisiin TTK_tilojen_toimintaohjeet.pdf
Katso lisäksi tavaran kuljetusohje ohje turvallisuusohjeet kuvauksia varten liittyen ajoneuvoihin.pdf.
Yliopistomme yleisten Opiskelu-sivujen Tutkielma ja valmistuminen ohjeista löydät mm. kandidaatin tutkielman ja pro gradu tutkielman vaiheet sekä ohjeita koskien tutkimusetiikkaa, oikaisumenettelyä, kypsyysnäytettä ja tutkintotodistuksen hakemista.
Perehdy tutkielma ja valmistuminen -ohjeisiin >
Tutkielma voidaan tehdä joko pelkästään tieteellisenä tutkielmana tai taiteellisen produktion ja siihen liittyvän kirjallisen osan yhdistelmänä. Taiteellisen osan voi esitellä kirjallisessa osassa tai sen liitteenä, jossa kuvataan produktio kuvallissanallisesti. Taiteellinen ja kirjallinen osa voi muodostaa yhtenä kokonaisuutena arvioitavan kokonaisuuden. Taiteellinen osa voi olla myös erikseen arvioitava tutkielman osa silloin, kun taiteellinen osa esitetään muuten kuin kirjallisessa työssä. Kun taiteellinen ja kirjallinen osa arvioidaan erikseen, tutkielman ohjaaja antaa luvan taiteellisen produktion julkistamiseen sekä erikseen luvan tieteellisen osion valmiudesta tarkistettavaksi ja tiedon siitä tiedekunnan kansliaan. Kirjallisessa osassa on tuotava esiin, jos tutkielmassa on erikseen arvioitu taiteellinen osa.
Liittyykö pro gradu -tutkielmaasi osia, jotka ovat luokiteltavissa salassa pidettäväksi aineistoksi? Tutustu ohjeisiin aineiston salassapidosta ja täytä salassapitosopimus.
Tiedekuntamme opiskelijoiden tulee täyttää pro gradu -tutkielman kansitusta varten erillinen kansituslupalomake.
Kandidaatintutkielman arviointikriteerit
Pro gradu -tutkielman arviointikriteerit